vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz Global Assistance: Nederlandse monteurs in Zuid-Frankrijk en Italië

Allianz global assistance: nederlandse monteurs in zuid-frankrijk en italië Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance heeft eigen servicepunten met Nederlandse monteurs in Zuid-Frankrijk (Le Muy en Narbonne) en Italië (Manerba del Garda).

De monteurs helpen gestrande reizigers met autopech ter plekke. Tevens beschikt Allianz Global Assistance over een vloot eigen huurauto’s (met trekhaak) in het buitenland.

Eigen vloot huurauto’s

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto. Bij pech en indien de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, is een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter een huurauto met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen.

Inmiddels heeft Allianz Global Assistance Pechhulp de beschikking over ruim 300 eigen huurauto’s, vrijwel allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Servicepunten in Zuid-Frankrijk en Italië

Naast de beperkte beschikbaarheid van huurauto’s in het hoogseizoen, hebben gestrande reizigers vaak te kampen met een ander ongemak. De oorzaak van autopech wordt in het buitenland namelijk vaak minder snel geconstateerd dan in Nederland. In Frankrijk, bijvoorbeeld, hebben dealers vaak geen tijd om binnen een dag een diagnose te stellen. Hierdoor staat een gestrande reiziger onnodig lang stil. Allianz Global Assistance heeft gezocht naar een oplossing voor dit probleem, want hoe eerder de diagnose is gesteld, hoe eerder de hulpverlening in gang kan worden gezet.

Dit jaar heeft Allianz Global Assistance drie servicepunten op populaire vakantielocaties: Le Muy en Narbonne (Zuid-Frankrijk) en Manerba del Garda (Gardameer Italië). Op de servicepunten zijn Nederlandse monteurs gestationeerd om mensen ter plekke te helpen. Deze formule was vorig jaar al succesvol. De reizigers zijn blij dat ze in het Nederlands kunnen communiceren en vaak kan de monteur de pech zelf snel verhelpen. Indien dat toch niet direct lukt, dan kan hij een buitenlands garagebedrijf beter instrueren.

Automobilistenhulpverzekering

De Automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Reisverzekering met automobilistenhulpverzekering

Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Snel handig en voordelig.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739