vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance introduceert nieuwe heldere voorwaarden

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance introduceert per 6 maart nieuwe heldere verzekeringsvoorwaarden.

Deze voorwaarden zijn als eerste beschikbaar voor de vernieuwde Globetrotter Verzekering. Daarna zullen de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering en de Zakenreisverzekering volgen.

Begrijpelijker, toegankelijker en klantgerichter

Allianz Global Assistance heeft zich met het herschrijven van de polisvoorwaarden als doel gesteld om de voorwaarden meer begrijpelijker, toegankelijker en klantgerichter te maken. Zo zijn de voorwaarden voorzien van een nieuw design met een groter lettertype en er is een begeleidende wegwijzer beschikbaar waarin handige telefoonnummers en tips staan. In de loop van 2012 zullen de voorwaarden van de overige verzekeringsproducten gefaseerd worden aangepast.

Nieuwe voorwaarden voor meer begrip

Allianz Global Assistance wil dat haar polisvoorwaarden begrijpelijk zijn voor zeker 80% van de Nederlandse bevolking.

“Door begrijpelijk te communiceren begrijpen verzekerden beter wat ze van onze verzekeringen kunnen verwachten. Een gevolg van het herschrijven is dat het aantal woorden in onze voorwaarden is teruggebracht. Bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van ruim 21.000 woorden naar ongeveer 8.400. Juridische termen en moeilijke woorden zijn zoveel mogelijk vervangen door woorden die we dagelijks gebruiken. Tenslotte is de manier waarop een verzekerde zelf een antwoord vindt, sterk verbeterd door het gebruik van vragen en antwoorden”, zo laat de reisverzekeraar weten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739