vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wijziging tarieven Pechhulp Verzekering Allianz Global Assistance

Wijziging tarieven Pechhulp Verzekering
Wijziging tarieven Pechhulp Verzekering

Allianz Global Assistance heeft per 11 november de premies van de Pechhulp Verzekering voor auto’s aangepast. De reden hiervoor is de toenemende schadelast bij verzekerden met oudere auto’s.

De verzekeraar heeft daarom gekozen voor een meer eerlijke verdeling van de premieopbouw. Ook de voorwaarden zijn verduidelijkt.

Andere en eerlijkere verdeling premie

Moderne auto’s gaan steeds langer mee. Dat is goed nieuws voor de eigenaar, echter een hogere leeftijd van een auto brengt wel meer storingen met zich mee. Omdat bezitters van oudere auto’s vaker een aanspraak op de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance doen, is eerlijkere verdeling van de premieopbouw gewenst. Per 11 november zijn daarom de premies van de Pechhulp Verzekering aangepast. De premie zijn nu afhankelijk van de leeftijd van de auto. Dat betekent dat eigenaren van een jonge auto een lagere premie betalen. Eigenaren met een oudere auto krijgen te maken met een premiestijging.

Nieuwe premies

Hieronder zie je de nieuwe premies. De premie wijzigt elke vier jaar. De genoemde bedragen zijn all-in premies. Dat wil zeggen dat je niets extra betaalt als je gebruik wil maken van vervangend vervoer. De premies zijn per jaar en inclusief assurantiebelasting.

Premies Pechhulp Verzekering Allianz Assistance

Leeftijd voertuigNederlandNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€29,95€54,95
4 - 7 jaar€34,95€64,95
8 - 11 jaar€44,95€89,95
12 - 15 jaar€64,95€119,95
Nederland en EuropaNederland en Europa
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€59,95€84,95
4 - 7 jaar€64,95€94,95
8 - 11 jaar€94,95€139,95
12 - 15 jaar€119,95€179,95
De premies zijn per jaar en inclusief assurantiebelasting. Maandbetaling is ook mogelijk
Extra module voor de auto: Aanhanger €15,- (alleen af te sluiten in combinatie met Pechhulp Europa met woonplaats).
Extra module voor de motor: Vervangende motor €27,25 (alleen af te sluiten in combinatie met pechhulp afgesloten voor de motor).
* Je kunt geen nieuwe Pechhulp Verzekering afsluiten als jouw auto op de datum van aanvragen 16 jaar of ouder is.

Ook nieuw is dat klanten met een auto van 16 jaar of ouder geen nieuwe Pechhulp Verzekering meer kunnen afsluiten. Heb je al een Pechhulp Verzekering afgesloten? Dan wordt de verzekering automatisch elk jaar verlengd, ook al is de auto daarna ouder dan 16 jaar.

Eén set verzekeringsvoorwaarden

In de verzekeringsvoorwaarden van de Pechhulp Verzekering zijn enkele artikelen nog duidelijker geformuleerd. Zo is ‘2 dagen’, nu ‘2 werkdagen’ geworden. Daarnaast zijn de Algemene voorwaarden en Productvoorwaarden samengevoegd tot één set polisvoorwaarden.

Consumentenbond

In het november nummer van de Consumentengids besteedt de Consumentenbond aandacht aan Pechhulp Verzekeringen. Diverse pechhulp aanbieders worden met elkaar vergeleken. Je kan het complete artikel bekijken op de website van de Consumentenbond.

Pechhulp Verzekering

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is een aantrekkelijke verzekering voor je auto met een concurrerende premie. Heb je elders een verzekering voor autopech? Je kan elke maand veranderen van verzekering. Stap daarom vandaag nog over naar Allianz Global Assistance, meer informatie? Klik hier: Pechhulp Verzekering »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739