vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance repatrieert vakantiegangers uit Spanje en Frankrijk

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Op Schiphol Amsterdam Airport is gisteren de eerste parasolvlucht geland. Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance charterde een Learjet 35A en haalde daarmee een aantal onfortuinlijke vakantiegangers terug uit Spanje en Frankrijk.

De twee gewonden aan boord van de eerste parasolvlucht, moesten het verblijf in Marbella (Spanje) en Marseille (Frankrijk) vroegtijdig beëindigen vanwege hersenletsel. De patiënten zijn direct na aankomst naar het ziekenhuis vervoerd. Met het charteren van een speciale vlucht voor zieke of gewonde vakantiegangers wil Allianz Global Assistance voorkomen dat vakantiegangers onnodig lang op repatriëring moeten wachten. De repatriëring van Nederlanders wordt gecoördineerd door de wereldwijde alarmcentrales van Allianz Global Assistance

Meer problemen in Spanje

Mondial meldt dat er dit jaar meer medische hulpverzoeken uit Spanje komen. Uit Griekenland, Turkije en Bulgarije komen beduidend minder meldingen ten opzichte van dezelfde periode in de zomer van 2010.

Maag- en darmproblemen

Het meest voorkomende ziektebeeld tijdens de vakantie, is een maag/darm infectie. Oorproblemen zoals ontstekingen, komen vooral veel voor in Turkije. Dit wordt veroorzaakt door vervuild water in zwembaden. Verder valt het ook op dat er nu al meldingen van ernstige gezondheidsproblemen uit exotische bestemmingen zijn. Normaliter komen dit soort meldingen pas in het naseizoen bij de Alarmcentrale binnen. Een echte verklaring heeft Mondial hier niet voor.

Parasolvluchten

De twintig Allianz Global Assistance alarmcentrales over de gehele wereld, verzorgen jaarlijks de terugreis per vliegtuig voor ruim 1.500 gewonde vakantiegangers. Om de drukte in het reguliere vliegverkeer te omzeilen, maakt de hulpverlener soms gebruik van speciaal gecharterde vluchten. Doordat Allianz Global Assistance wereldwijd opereert, is de hulpverlener in staat dergelijke maatregelen te nemen. Gewonde vakantiegangers komen niet alleen met speciale parasolvluchten, maar vliegen ook mee op lijndiensten of worden per ambulance naar huis gebracht.

Het aantal parasolvluchten is minder dan het aantal gipsvluchten in het winterseizoen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739