vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet!

Op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet!
Op vakantie? Vergeet je reisverzekering niet!

Tijdens een vakantie kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Door voor vertrek een reisverzekering af te sluiten kunnen de financiële risico’s van deze gebeurtenissen gedekt worden.

Bovendien is het een prettig idee dat je bij problemen in het buitenland altijd een beroep kunt doen op de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Niet iedereen ziet het belang van een reisverzekering in, daarom zet Reisverzekering Blog de belangrijkste punten nog eens op een rijtje.

Reisverzekering online afsluiten

Tegenwoordig doen we steeds meer handelingen digitaal, zo ook het afsluiten van een reisverzekering. Het is mogelijk om enkele minuten voor vertrek nog een reisverzekering af te sluiten. Vergeet dan niet de polis uit te printen, want deze heb je meestal nodig wanneer je een beroep wilt doen op de reisverzekering.

Nut van een reisverzekering

Sommige reizigers zien het nut van een reisverzekering niet in en denken dat de meeste zaken wel door de andere verzekeringen gedekt worden, zoals de inboedelverzekering of zorgverzekering. Dat is niet altijd het geval. Je inboedel is doorgaans alleen binnenshuis verzekerd. Gebeurt er iets mee buitenshuis, dan worden de kosten hiervan niet vergoed. Ook de zorgverzekering vergoed niet alle medische kosten in het buitenland. Een basiszorgverzekering dekt alleen de prijs die in Nederland voor eenzelfde ingreep betaald wordt. Met een reisverzekering kun je deze aanvullende medische kosten meeverzekeren, zodat je hier toch voor verzekerd bent. Voor al een paar euro per dag kun je online een reisverzekering afsluiten en loop je geen enkel risico.

Extra reis- en verblijfskosten

Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering zijn de ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt. Juist voor extra reis- en verblijfskosten biedt een reisverzekering uitkomst. Wanneer je door een onvoorziene gebeurtenis langer op de plaats van bestemming zal moeten blijven, vergoed de reisverzekeraar de extra reis- en verblijfskosten die anders hoog op kunnen lopen.

Repatriëring

Eén van de belangrijkste dekkingen van een reisverzekering is repatriëring. Repatriëren betekent terugkeren naar het vaderland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon is overleden of ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook indien iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij vervoer niet toegestaan is.

Dekking van een reisverzekering

De dekking van een reisverzekering verschilt per reisverzekeraar. Veelal worden de volgende rubrieken standaard meeverzekerd:

  • S.O.S.-kosten
  • Reisongevallen
  • Medische kosten
  • Diefstal, beschadiging of vermissing van reisbagage

Houd er echter wel rekening mee dat je doorgaans kunt kiezen uit een Europa- of Werelddekking en controleer of jouw vakantiebestemming onder de betreffende dekking valt. Landen rondom de Middellandse Zee vallen bij reisverzekeraars onder de Europadekking.

Gevaarlijke sporten apart mee te verzekeren

Vakantiegangers die tijdens hun vakantie van plan zijn om een gevaarlijke sport te beoefenen, moeten er rekening mee houden dat deze niet altijd standaard worden meeverzekerd. In de meeste gevallen dien je een aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten af te sluiten. Welke sporten er standaard worden meeverzekerd of verzekerd moeten worden met een aanvullende dekking, is afhankelijk van de reisverzekeraar.

Alarmcentrale: dag en nacht bereikbaar

Mochten er problemen zijn in het buitenland, dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. De hulpverleners staan je in je eigen taal te woord. Bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar een betrouwbaar ziekenhuis in de buurt van je vakantiebestemming. Door de jarenlange ervaring van de reisverzekeraars in het buitenland, weten de hulpverleners precies hoe ze jou het beste op weg kunnen helpen in jouw vakantieland. Of het nu gaat om een gebroken enkel in Spanje, een darminfectie in Egypte of een gecompliceerde beenbreuk op de piste in Oostenrijk, bel met de alarmcentrale. Zij weten wat mogelijk is, spreken hun talen en kennen de weg, waar ook ter wereld. De Alarmcentrale zorgt er voor dat je altijd weer thuis komt en helpt bij:

  • Ziekte in het buitenland.
  • Letsel en ongeval in het buitenland.
  • Bij terugkeer naar Nederland (repatriëring).
  • Bij overlijden in het buitenland (repatriëring).

Reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739