vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance claimt gratis SMS alert voor reizigers

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Door Rob Demmers

Allianz Global Assistance reageerde deze week met een persbericht op het voornemen van het ministerie van Buitenlandse Zaken om in november een wereldwijde sms-dienst te lanceren. Nederlandse reizigers kunnen hierdoor overal ter wereld via een sms’je worden gewaarschuwd voor calamiteiten.

Grote groep mensen bereiken

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken kan er op deze manier gemakkelijk een grote groep mensen worden bereikt. Ook kan het helpen bij het opsporen van Nederlanders in het buitenland. Twee weken geleden zocht het ministerie nog enige tijd naar Nederlanders in een door noodweer en overstromingen getroffen gebied in India. Al eerder is er geëxperimenteerd met een soortgelijk systeem onder andere tijdens de onlusten eerder dit jaar in de Thaise hoofdstad Bangkok. Nederlanders konden zich via de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok laten registreren voor een sms-alert.

Allianz Global Assistance al eerder gestart met SMS Assistant

In het persbericht zegt Mondial dat er niets nieuws onder de zon is. De internationale reisverzekeraar en hulpverlener is ruim een jaar geleden al met deze service gestart onder de naam SMS Assistant. Door de jarenlange ervaring van Allianz Global Assistance op het gebied van hulpverlening is deze dienst ontwikkeld, omdat er grote behoefte zou bestaan onder reizigers.

Tot zover lijkt het persbericht te kloppen. Wat Mondial er niet bij vermeld heeft, is dat deze gratis dienst alleen beschikbaar is wanneer je een andere Assistent Service afneemt, tenminste zo staat op de website te lezen: SMS Assistant alleen beschikbaar indien tenminste één van de andere Assistant Services wordt afgesloten.

Gratis, onder voorwaarden

Kortom, ‘gratis’ is niet helemaal gratis in dit geval. Er zijn wel degelijk voorwaarden aan deze gratis service verbonden.

Het grote verschil is dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken deze dienst voor iedere Nederlander aanbiedt zonder voorwaarden vooraf. Hierdoor is het voor iedereen beschikbaar. Het is op dit moment niet bekend of deze dienst gratis beschikbaar wordt gesteld, doch dat mag ik aannemen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739