vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Onderzoeksbureau MoneyView ziet grote verschillen in annuleringsvoorwaarden bij reisverzekeringen

Onderzoeksbureau MoneyView ziet grote verschillen in annuleringsvoorwaarden
Onderzoeksbureau MoneyView ziet grote verschillen in annuleringsvoorwaarden

Financieel onderzoeksbureau MoneyView heeft 46 doorlopende en 23 kortlopende reisverzekeringen uitgebreid tegen het licht gehouden. De voorwaarden van annuleringsdekkingen op reisverzekeringen bij verzekeraars blijken onderling flink te verschillen.

Zo is de termijn waarbinnen de annuleringsverzekering afgesloten moet worden, is bijvoorbeeld iets om rekening mee te houden.

Verschillen per aanbieder

Met een annuleringsdekking worden de kosten van het annuleren van een niet aangevangen reis als gevolg van een verzekerde gebeurtenis vergoed. Daarnaast biedt de annuleringsdekking in bepaalde gevallen een vergoeding als een reeds begonnen reis wordt afgebroken. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de annuleringskosten, dient de gebeurtenis gedekt te zijn. In het overgrote deel van de polisvoorwaarden worden de verzekerde gebeurtenissen opgesomd, maar deze gedekte annuleringsredenen verschillen per aanbieder en product.

Dat blijkt bijvoorbeeld als een goede vriend(in) plotseling overlijdt. Bij meer dan de helft van de onderzochte producten is dit geen gedekte reden voor annulering. De meeste aanbieders die dit wel verzekeren, hebben een beperkte dekking. Bij hen is het moment van overlijden in relatie tot de vertrekdatum van de reis soms van belang of is dit alleen tijdens de reis verzekerd.

Wacht niet te lang met het afsluiten van een annuleringsverzekering

Wie zich wil verzekeren voor annuleringskosten doet er verstandig aan om na het boeken van een reis niet te lang te wachten met het afsluiten van een annuleringsverzekering. Wanneer de door de verzekeraar gestelde termijn wordt overschreden, is bij bijna de helft van de onderzochte producten geen annuleringsdekking meer mogelijk. Bij de overige producten wordt de dekking beperkt. Deze beperking verschilt per aanbieder, maar sluit over het algemeen annulering voor die specifieke reis uit als de reden hiervan een al bestaande ziekte of aandoening van een verzekerde, huisgenoot of familielid is.

MoneyView ProductRating 2022: Vijf sterren voor voorwaarden Allianz Global Assistance Doorlopende Reis Compleet

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft ook dit jaar 5***** gescoord voor de beste voorwaarden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739