vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wanneer is een annuleringsverzekering nuttig?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Een annuleringsverzekering kan van pas komen in economisch onzekere tijden. Je kunt namelijk bij ontslag een beroep doen op je annuleringsverzekering, iets wat veel consumenten niet weten.

Dat blijkt uit een eerder onderzoek van Vakantie.nl.

Annuleringsverzekering dekt ontslag

Wanneer is een annuleringsverzekering nuttig?
Wanneer is een annuleringsverzekering nuttig?

Uit een eerdere onderzoek naar het effect van de crisis op het reisgedrag, bleek dat 70 procent van de respondenten niet te weten dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren wanneer je een vast contract hebt en ontslagen wordt.

Verzekeraars stellen veelal als voorwaarde dat er van werkeloosheid nog geen sprake was bij het boeken van de reis. Het is dus niet nodig om je reis uit te stellen, omdat je huidige baan onzeker is door de crisis. Zorg alleen dat je direct een annuleringsverzekering afsluit.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

25% sluit geen annuleringsverzekering af

Ongeveer 50 procent van de ondervraagden had een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. 25 procent sluit geen verzekering af bij het boeken van een vakantie. De overige 25 procent sluit een tijdelijke annuleringsverzekering af.

Last minute boekers vinden annuleringsverzekering niet nodig

De reden waarom vakantiegangers geen reis- of annuleringsverzekering afsluiten zijn de kosten hiervan. Ook last minute boekingen spelen een rol. Men denkt dat de kans klein is dat er wat gebeurt zo kort voor vertrek en vindt het daarom niet nodig een verzekering af te sluiten.

Vakantiepatroon aanpassen door recessie

Ruim de helft van de ondervraagden zegt het vakantiepatroon te hebben aangepast sinds de recessie. 50 procent gaat minder op vakantie of kiest voor kortere vakanties en minder verre bestemmingen. Het bezuinigen op een vakantiereis door het boeken van goedkope tickets en hotels is voor het merendeel geen optie. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit voor de vakantieganger.

Wat dekt een annuleringsverzekering nog meer?

Naast ontslag zijn er nog veel meer omstandigheden die onder een annuleringsverzekering vallen, waar velen nog niet van op de hoogte zijn. Bekijk het overzicht in ons artikel ‘ Voordelen van een annuleringsverzekering’. Wist je bijvoorbeeld dat je bij herexamen ook een beroep op je annuleringsverzekering kunt doen? Ook als je reisgenoot iets overkomt, kun jij gebruik maken van je annuleringsverzekering. Zelfs wanneer je huisdier ernstig ziek wordt en daardoor niet meer op reis wilt, kan je dit claimen bij je annuleringsverzekering.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij ReisverzekeringBlog.nl kun je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Met de vakantie annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Heb je zelf je vakantie samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd als je kiest voor de dekking ‘samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde vakantie.

Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzkeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739