vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Wanneer is een annuleringsverzekering nuttig?

Wanneer is een annuleringsverzekering nuttig?

Wanneer is een annuleringsverzekering nuttig?

Een annuleringsverzekering kan van pas komen in economisch onzekere tijden. Je kunt namelijk bij ontslag een beroep doen op je annuleringsverzekering, iets wat veel consumenten niet weten.

Dat blijkt uit een eerder onderzoek van Vakantie.nl (2010).

Annuleringsverzekering dekt ontslag

Uit een eerdere onderzoek naar het effect van de crisis op het reisgedrag, bleek dat 70 procent van de respondenten niet te weten dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren wanneer je een vast contract hebt en ontslagen wordt.

Verzekeraars stellen veelal als voorwaarde dat er van werkeloosheid nog geen sprake was bij het boeken van de reis. Het is dus niet nodig om je reis uit te stellen, omdat je huidige baan onzeker is door de crisis. Zorg alleen dat je direct een annuleringsverzekering afsluit.

25% sluit geen annuleringsverzekering af

Ongeveer 50 procent van de ondervraagden had een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. 25 procent sluit geen verzekering af bij het boeken van een vakantie. De overige 25 procent sluit een tijdelijke annuleringsverzekering af.

Last minute boekers vinden annuleringsverzekering niet nodig

De reden waarom vakantiegangers geen reis- of annuleringsverzekering afsluiten zijn de kosten hiervan. Ook last minute boekingen spelen een rol. Men denkt dat de kans klein is dat er wat gebeurt zo kort voor vertrek en vindt het daarom niet nodig een verzekering af te sluiten.

Vakantiepatroon aanpassen door recessie

Ruim de helft van de ondervraagden zegt het vakantiepatroon te hebben aangepast sinds de recessie. 50 procent gaat minder op vakantie of kiest voor kortere vakanties en minder verre bestemmingen. Het bezuinigen op een vakantiereis door het boeken van goedkope tickets en hotels is voor het merendeel geen optie. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit voor de vakantieganger.

Wat dekt een annuleringsverzekering nog meer?

Naast ontslag zijn er nog veel meer omstandigheden die onder een annuleringsverzekering vallen, waar velen nog niet van op de hoogte zijn. Bekijk het overzicht in ons artikel ‘ Voordelen van een annuleringsverzekering’. Wist je bijvoorbeeld dat je bij herexamen ook een beroep op je annuleringsverzekering kunt doen? Ook als je reisgenoot iets overkomt, kun jij gebruik maken van je annuleringsverzekering. Zelfs wanneer je huisdier ernstig ziek wordt en daardoor niet meer op reis wilt, kan je dit claimen bij je annuleringsverzekering.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij ReisverzekeringBlog.nl kun je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Met de vakantie annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Heb je zelf je vakantie samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd als je kiest voor de dekking ‘samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde vakantie.


logo-Allianz-Global-Assista

Sluit hier een annuleringsverzekering af

Verzekerd tegen noodgedwongen annulering of voortijdige beëindiging van je vakantie. Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!

√ Verzekerd bij annulering en vertraging.
√ Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
√ Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
√ Handig: bespaar geld en sluit ook direct een reisverzekering af.

Premie Kortlopende Annuleringsverzekering: 5,5% van de reissom.

 Bereken de premie voor een annularingsverzekering Sluit hier een annuleringsverzekering voor je vakantie af

Dekkingsoverzicht en voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende en voordelige annuleringsverzekering voor je vakantie!


Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzkeringblog.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *