vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Nederland hanteert te strenge regels voor expats met buitenlandse partner’

reisverzekering-buitenlanders De regels die staatssecretaris Fred Teeven van Justitie hanteert om schijnhuwelijken tegen te gaan zijn te streng en te rigide. Daar zijn Nederlanders met een buitenlandse partner de dupe van, daarvoor waarschuwt D66-Kamerlid Gerard Schouw.

Hij denkt dat daardoor ook het werken in het buitenland onaantrekkelijk wordt, omdat expats die naar Nederland willen terugkeren met een buitenlandse partner tegen een muur van regels aanlopen. Eén daarvan is de inkomensgarantie. Zo mocht een buitenlandse partner Nederland niet in omdat ze te weinig inkomen had. Het ging om een bedrag van € 6,08 per maand.

Schouw wil dat de regels flexibeler worden toegepast en dat een aantal van die bureaucratische regels verdwijnen.

Door de huidige strenge regels kunnen er een paar honderd Nederlanders niet met hun buitenlandse partner naar Nederland terugkeren. Het D66-Kamerlid vraagt om meer maatwerk om te voorkomen dat individuele gevallen de dupe worden van de huidige regels die te streng zijn. Het gevolg hiervan kan zijn dat er minder expats naar het buitenland willen vertrekken.

De Tweede Kamer besprak gisteren voorstellen hoe de gezinshereniging voor expats beter kan verlopen.

Bron: BNR.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739