vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederland sluit ambassades in Burkina Faso en Zambia

Ambassade-Nederland

Nederland sluit ambassades in Burkina Faso en Zambia

Nederland sluit deze maand twee ambassades in Afrika. Deze week gaat de ambassade in Burkina Faso dicht, op 30 juni sluit de ambassade in Zambia.

Sluiting van beide ambassades is het gevolg van het besluit in 2011 om de partnerlanden voor ontwikkelingssamenwerking te beperken tot 15 landen en de ontwikkelingsrelatie met Burkina Faso en Zambia te beëindigen. Kort daarop is besloten om ook de beide ambassades te sluiten.

De ambassade in de hoofdstad van Mali, Bamako, zal voortaan de Nederlandse belangen in Burkina Faso behartigen. Ook heeft Nederland in Burkina Faso Silmiraogo Nabalma als honorair consul benoemd, hij is afkomstig uit het zakenleven in het West-Afrikaanse land, en zal namens Nederland optreden om het Nederlandse bedrijfsleven in Burkina Faso te faciliteren.

De Nederlandse belangen in Zambia worden voortaan behartigd door de Nederlandse ambassade in Zimbabwe.

Sluiting ambassades

Door de bezuinigingen in de Rijksdienst zijn afgelopen jaren meer posten gesloten. In 2011 gingen de ambassades in Eritrea en Kameroen dicht. Vorig jaar sloten de ambassades in Uruguay en Ecuador de deur en sloot ook het Consulaat Generaal in Barcelona. Later dit jaar zullen nog de ambassades in Nicaragua en Bolivia de deuren sluiten. Aan het einde van het jaar zal het Nederlandse postennetwerk uit 141 posten bestaan.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739