vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders missen huisdier en eigen bed het meest tijdens vakantie

Nederlanders missen huisdier tijdens vakantie

Nederlanders missen huisdier tijdens vakantie

De zomervakantie van 2019 is voorbij en hoe graag we ook op vakantie gaan, thuis is het zo slecht nog niet. Vooral huisdieren, het eigen toilet en bed worden erg gemist tijdens de vakantie, net als de ouders en typisch Nederlandse producten als kaas en drop.

Het werk en de buren kan de Nederlander redelijk gestolen worden onder de Franse, Spaanse of Italiaanse zon, zo blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Belvilla.

Vrouwen op vakantie missen meer

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen tijdens hun vakantie net iets meer van thuis missen dan mannen. Dat verschil is bij huisdieren en het eigen bed overigens het grootst. Maar ook de wc thuis wordt door vrouwen net iets meer gemist. Mocht je denken dat het gemis van het eigen toilet toeneemt naarmate je ouder wordt: vooral twintigers missen hun eigen toilet op vakantie (64%), versus 47% van de vijftigers.

Koffie, kaas en drop gaat mee in de koffer of auto

Verder blijkt dat Nederland redelijk gelijk verdeeld is over het avondeten op het vakantieadres. De ene helft van Nederland kookt tijdens de vakantie met alle liefde, terwijl de andere helft de voorkeur geeft aan een vorkje prikken buiten de deur. Vooral mannen zijn hier wat stelliger in: 57% geeft aan vrijwel nooit te koken op vakantie, tegenover 42% van de vrouwen.

Het meenemen van producten van thuis blijft ook populair onder de Nederlandse reiziger. In de koffer of auto is er altijd wel een plekje voor Hollandse koffie, kaas, drop, pindakaas en hagelslag. Toch neemt de helft van de Nederlanders geen enkel product mee op reis en stelt zich volledig open voor de internationale keuken.

Wat missen Nederlanders het meest tijdens de vakantie?

  1. Huisdier: 78%
  2. Eigen bed: 73%
  3. Eigen toilet: 53%
  4. Ouders: 51%
  5. Het eten van thuis: 36%

Welke producten neemt men mee op vakantie, omdat die niet gemist kunnen worden?

  1. Hollandse koffie: 17%
  2. Kaas: 16%
  3. Drop: 10%
  4. Pindakaas: 13%
  5. Hagelslag: 13%

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739