vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders stelen nauwelijks uit hotels

Nederlanders stelen nauwelijks uit hotels

Veel hotelgasten maken dankbaar gebruik van de beschikbare voorzieningen in de hotelkamer: van badjas en beddengoed tot oploskoffie. Wereldwijd gaat 35 procent van de reizigers echter een stap verder door deze spullen na het verblijf mee te nemen naar huis, zo blijkt uit een recent onderzoek dat Hotels.com uitvoerde onder hotelgasten.

Ruim 65 procent van de reizigers heeft nog nooit een item van een hotelkamer te hebben ontvreemd (met uitzondering van badkamerspullen). Denen komen naar voren als de meest betrouwbare hotelgasten. Meer dan 88 procent van hen nam nog nooit iets ongeoorloofds mee van een hotelkamer. Nederlanders volgen met 85 procent op de tweede plaats.

De meeste aandacht van reizigers met grijpgrage handjes gaat uit naar magazines, boeken, beddengoed en handdoeken. Maar ook zaken als badjassen, kussens, elektronische apparaten, strijkijzers, zelfs lampen en klokken behoren tot de spullen die de ondervraagden bekennen mee te nemen uit hotels.

Hoewel meer dan een derde van de reizigers toegeeft hotelartikelen stiekem mee te nemen, zijn er ook faciliteiten waarvoor gasten bereid zijn extra te betalen. Het meest geliefd zijn hotelkamers met een mooi uitzicht (29 procent) en een balkon (17 procent).

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Ook jij kan zomaar het slachtoffer worden van diefstal in je hotel of tijdens je vakantie. Sluit daarom een reisverzekering af met een goede bagagedekking.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739