vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders kunnen tijdens vakantie niet zonder internet

AllianzGlobalAss Social travel is de nieuwe vakantietrend. Niet alleen tijdens het vakantieverblijf is een internetverbinding belangrijk om te kunnen blijven e-mailen en facebooken. 

Dit blijkt uit een online onderzoek in opdracht van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance onder 1000 respondenten naar houding en gedrag van Nederlanders voor en tijdens de vakantie.

Ook bij het boeken van de vakantie speelt internet (vaak op de website van de reisorganisatie) een belangrijke rol. Een reis naar het buitenland en referenties worden vooraf steeds vaker online geraadpleegd (42%). Net zoveel Nederlanders vraagt familie en vrienden om advies. Toch bezoekt 16% van deze online ondervraagden nog het traditionele reisbureau om een reis te boeken.

In tegenstelling tot de voorspelde Staycation trend gaat 40% van de Nederlanders dit jaar minstens 1x op reis. Bijna net zoveel Nederlanders (39%) zijn van plan meerdere vakanties te boeken. Tweederde (65%) vertrekt dit jaar naar het buitenland. Opvallend is dat bijna de helft van de Nederlanders (48%) alle vakantieonderdelen, zoals vlucht en verblijf, los van elkaar boekt. Flexibiliteit en prijs zijn hierbij de meest opgegeven redenen.

Reisverzekering

“Het boeken van losse vakantieonderdelen is een trend die al veel langer gaande is. Reizigers zoeken op die manier naar een vakantie die het meest pas bij hun persoonlijke situatie. Inspelend op deze trend adviseren wij de dekking ‘Samengestelde reis’ wanneer reizigers een annuleringsverzekering afsluiten zodat ze ook gedekt zijn wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt, zoals bij een aswolk. Met deze dekking kan de verzekerde de reis in aangepaste vorm voortzetten of de overige onderdelen van de reis annuleren”, aldus Audrey Denkelaar, Communications Manager Allianz Global Assistance.

Nederlanders blijven tijdens vakantie online

Hoewel volledig ontstressen en ontsnappen aan het dagelijks bestaan de meest genoemde reden voor een vakantie is (34%), geeft de helft van onze landgenoten aan zijn/haar e-mail tijdens de vakantie wel te checken. Een derde logt in op Facebook om onder meer te kijken wat vrienden aan het doen zijn. 8% begeeft zich tijdens de vakantie op Twitter. Hyves is uit de gratie. Slechts 1% maakt hier gebruik van.

Overige feiten en wetenswaardigheden

  • Directe hulp in een noodsituatie 24/7 (57%) en een volledige vergoeding van de medische kosten (49%) worden als de belangrijkste elementen in een reisverzekering gezien.
  • Bij vakanties in Nederland wordt een pechhulpverzekering vaker afgesloten (21%) dan wanneer men in het buitenland verblijft (17%)
  • In tegenstelling tot de toenemende social travel trend, waarbij steeds meer mensen voor een verblijf bij een local kiezen, is een bungalowpark veruit het meest populair (35%)
  • Accommodatie (78%) en vervoer naar de vakantiebestemming (68%) worden het vaakst vooraf geregeld. Bij de helft van de Nederlanders is dit afhankelijk van de duur van de vakantie.
  • Na ontstressen staat ‘quality time’ met familie en/of vrienden hoog op de agenda tijdens de vakantie (25%).

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739