vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Slecht weer: ‘Nederlanders vluchten naar Spanje en Griekenland’

Slecht weer doet Nederlanders vluchten naar Griekenland en Spanje. In de afgelopen week steeg het aantal boekingen voor Griekenland tot ruim een verdriedubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van reisorganisatie TUI Nederland. Als die trend zich doorzet, wordt Griekenland hét lastminute-land van deze zomer. Ook Spanje blijft onverminderd populair.

 In de laatste weken voor de zomervakantie is het weer te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Vele Nederlanders willen hun zomervakantie niet zien verregenen en zoeken een lastminute. Het totaal aantal boekingen afgelopen week steeg met 79% ten opzichte van dezelfde week voorgaand jaar.

Sterke stijgers deze zomer zijn Portugal, Kaapverdische eilanden en Curaçao. Griekenland is aan een inhaalrace bezig. Spanje staat vanaf de start van de zomervakantieboekingen al met ruime voorsprong op de eerste plaats. Het lastminute seizoen laat weliswaar een inhaalslag van andere landen zien, maar kan aan die eerste plaats niet meer tornen. In het dit jaar zo populaire Spanje loopt de capaciteit aan populaire hotels tegen z’n grenzen aan. Vooral de eilanden Gran Canaria, Mallorca en Tenerife verwelkomen grote aantallen Nederlanders komende zomer, zelfs ruim 40% meer dan vorig jaar.

Griekenland is de bestemming met meest explosief stijgende lastminutes. Daar zijn diverse redenen voor te geven; er zijn nog voldoende hotelkamers beschikbaar, er gelden bijzonder gunstige lastminute tarieven en Griekenland blijft een zeer aantrekkelijk vakantieland met vele mooie eilanden en een aangenaam klimaat.

Daar waar de Nederlandse vakantieganger eerder nog wat huiverig was omdat men bang was met de lokale vluchtelingenproblematiek geconfronteerd te worden, is inmiddels duidelijk en bekend dat dit nauwelijks meer een rol meer speelt ter plaatse. Griekenland staat stevig op een tweede plaats als populairste vliegbestemming deze zomer. Diverse reisaanbieders zetten extra vluchten in om aan deze lastminute vraag naar Griekenland te kunnen voldoen.

N.b.: Vergeet ook niet om een reisverzekering af te sluiten als je een lastminute vakantie boekt!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739