vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlanders zuinig tijdens vakanties

Nederlanders zuinig tijdens vakanties

Nederlanders zuinig tijdens vakanties

Nederlanders zijn ook zuinig tijdens de vakantie. Ruim de helft van de Hollanders doet zelf boodschappen op vakantie om geld te besparen en bijna de helft (46%) smeert zijn eigen boterhammetjes wanneer men er een dagje op uit gaat.

Dit blijkt uit onderzoek van een kortingssite onder ruim duizend Nederlanders.

Als we langer weggaan wordt er zelfs nog meer bespaard: 52% zegt zelf boodschappen te doen en te koken in plaats van een restaurant te bezoeken.

De vakantie is nog niet begonnen, of Nederlanders proberen al te besparen. Naast het zelf regelen van de vakantie, zonder tussenkomst van een reisbureau, touroperator of tussenpersoon (56%) en het vermijden van het doorgaans dure hoogseizoen (52,6%), wordt er actief bespaard door het inzetten van vroegboekkortingen of last-minute aanbiedingen. Ook bespaart men graag door intensief vakantieaccommodaties te vergelijken. Bijna een kwart (22,5%) maakt bij het boeken van een vakantie bovendien gebruik van (online) kortingscodes van vakantie-aanbieders.

Gemakkelijk geld besparen

Ook tijdens de vakantie smijt de Nederlander niet onnodig met zijn zuurverdiende geld. Zo nemen we ons eigen natje en droogje mee onderweg en ruilen het romantische diner buiten de deur in voor een rondje in de supermarkt. Zo min mogelijk bellen en internetten in het buitenland, minder souvenirs inslaan en producten uit eigen land meenemen zodat er ter plaatsen niets aangeschaft hoeft te worden, zijn andere handige strategieën om geld over te houden.

Wintersport

Uit het onderzoek blijkt ook dat tachtig procent van de Nederlanders de afgelopen vijf jaar zich niet op de lange latten of het snowboard gewaagd heeft. De wintersport snoept een behoorlijk deel van het totale vakantiebudget op: gemiddeld wordt door 42% van de mensen die richting de sneeuw vertrekken een bedrag tussen de €500 en €1000 euro uitgegeven aan een wintersportvakantie. Naast de bespaartechnieken die ook tijdens andere vakanties worden ingezet, wordt tijdens de wintersport ook bezuinigd door te kiezen voor een goedkoop vervoermiddel naar de bestemming (29%), te tanken in landen waar de benzine relatief goedkoop is (26%) en door skimateriaal te lenen of te huren in plaats van deze zelf aan te schaffen (23%).


P.s.: Wil je ook geld besparen op een reisverzekering? Lees dan onze bespaartips: Besparen op je reisverzekering!


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739