vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlandse ambassade in Dominicaanse Republiek: Geen afspraak nodig voor Schengenvisum

Nederlandse ambassade in Dominicaanse Republiek: Geen afspraak nodig voor Schengenvisum

Geen afspraak meer nodig voor Schengenvisum

De Nederlandse Ambassade in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) laat op haar website weten dat vanaf 1 juli 2013 het niet meer nodig is een afspraak te maken voor het aanvragen van een Schengenvisum.

Je kunt dan zonder afspraak uw Schengenvisum aanvragen van maandag t/m donderdag tussen 08.00 – 11.00 uur. Het afsprakensysteem voor Caribische visa blijft wel gehandhaafd.

Schengenvisum

Wanneer men van plan is om vanuit de Dominicaanse Republiek voor een kort verblijf naar Nederland te reizen en niet de Nederlandse nationaliteit heeft, moet men een visum aanvragen.

Sinds 1995 vindt er binnen het Schengengebied, bestaande uit een aantal Europese landen, geen controle meer plaats aan de binnengrenzen. Deze landen geven een “gemeenschappelijk” visum af: het Schengenvisum. Het visum dient bij de vertegenwoordiging van het land te worden aangevraagd waar het hoofdverblijf van de reis binnen Schengen ligt. Indien een land niet vertegenwoordigd is, kan men bij een andere Schengenvertegenwoordiging het visum aanvragen. De Nederlandse Ambassade in Santo Domingo geeft ook Schengenvisa af voor de landen: België, Luxemburg, Noorwegen, Finland en Estland.

Kosten Schengenvisum

Kosten voor het Schengenvisum bedragen in het algemeen € 60 welk bedrag in Dominicaanse pesos betaald dient te worden. Kinderen jonger dan 6 jaar zijn vrijgesteld van het betalen van visumgelden. Kinderen ouder dan 6 jaar maar jonger dan 12 jaar betalen € 35. Op de publieksinformatieborden buiten en binnen de Ambassade is de koers welke geldt op het moment van betaling te vinden. Biljetten van 2000 Dominicaanse Pesos worden niet geaccepteerd.

Naarmate de vakanties naderen neemt het aantal aanvragen dat bij de Ambassade wordt ingediend sterk toe. Het advies luidt dan ook om in een zo vroeg mogelijk stadium de aanvraag in te dienen. Dit kan al vanaf 3 maanden voor vertrek. Dit kan onnodig wachten en ongemak voorkomen. Een visumaanvraag dient in principe altijd door de aanvrager in persoon te worden ingediend.

Adres Nederlandse Ambassade in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

Adres: c/Max Henriquez Ureña #50Ensanche PiantiniSanto Domingo, Dominicaanse Republiek
Postadres: P.O. Box 885
Santo Domingo
Telefoon: (+1) 809-262-0320 / 809-262-0300
Noodgevallen buiten kantooruren:1-809-224-5142
Vanuit het buitenland belt u:(+1) 809-224-5142
Fax: (+1) 809-565-4685 (algemeen) /(+1) 809-540-1468 (consulair)
E-mail: std@minbuza.nl
Ambassadeur: mw drs R.D. Rahman
Openingstijden Ambassade maandag t/m donderdag 08.00-16.30 uurvrijdag 08:00 – 13:30
 Website:  dominicaanserepubliek.nlambassade.org/
Openingstijden consulaire afdeling maandag t/m vrijdag 08.00 – 12.00 uur
Tijdsverschil
(t.o.v. Nederland):
– 6 (NL zomertijd)- 5 (NL wintertijd)

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Ben je van plan een Schengenvisum aan te vragen voor een bezoek aan Nederland? Sluit hier een medische reisverzekering af. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden kost hier slechts € 1,90 per persoon per dag. Lees hier meer: Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739