vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlandse Ambassade in Thailand: visum voor Nederland aanvragen

Visum voor Nederland aanvragen

Ben je van plan om je Thaise partner of familie naar Nederland te halen? Dan moet er een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok.

In dit artikel lees je meer over de procedure voor het aanvragen van een visum.

Nederlandse Ambassade in Thailand

De Nederlandse Ambassade in Bangkok vertegenwoordigt Nederland voor Thailand, Cambodja, Laos en Birma (Myanmar). Verder is er ook een Nederlands consulaat in Chiang Mai, Phuket en Laos. Het adres van de Nederlandse ambassade is:

Nederlandse ambassade
15 Soi Tonson,
Ploenchit Road, Lumpini,
Pathumwan
Bangkok 10330

Website Nederlandse Ambassade in Thailand: thailand.nlambassade.org

Visum voor Nederland aanvragen

Meestal wordt er een visum aangevraagd voor een Thaise partner of familielid. Hij of zij kan dan kennismaken met Nederland. Je gast uit Thailand mag op een toeristenvisum (Visum Kort Verblijf), maximaal 90 dagen hier verblijven. Je kunt met een visum voor Nederland ook naar de andere 26 Schengenlanden reizen. Het visum wordt daarom ook wel een Schengenvisum genoemd.

Steeds meer Thai reizen naar Nederland

Er reizen steeds meer Thaise staatsburgers naar Europa en Nederland. Van 2006 tot 2009 groeide het aantal visumaanvragen met meer dan 1000. Het totaal aantal aanvragen bij de ambassade in Bangkok in 2010 was bijna 8000, met een gemiddeld weigeringspercentage voor een visum van 5%.

Visumprocedure Nederlandse Ambassade in Thailand

Met ingang van 19 oktober 2015 is de inname van visumaanvragen kort verblijf volledig uitbesteed aan het daarin gespecialiseerde bureau VFS Global. Deze service is beschikbaar voor Thaise burgers en personen met een verblijfsvergunning voor Thailand die naar Nederland wensen te gaan.

Om een Schengen visum voor een reis naar Nederland aan te kunnen aanvragen is het eerste stap een afspraak te maken via VFS Global. Op de dag van de aanvraag moeten aanvragers zelf in persoon op het Visum Aanvraag Centre verschijnen tezamen met de vereiste documenten. Het is dus niet langer nodig voor de aanvragers naar de ambassade te komen om de aanvraag in te dienen, maar gaan in plaats daarvan naar het Visum Aanvraag Centre. Vingerafdrukken zullen eveneens door VFS Global op de dag van aanvraag worden opgenomen. VFS Global zal een vergoeding toevoegen aan de kosten boven op de visumleges welke door de aanvrager betaald dient te worden op de dag van de aanvraag.

De dienst van VFS Global is bedoeld om een betere service te kunnen leveren binnen de kortst mogelijke tijd. VFS Global biedt aanvragers continuerend hulp en informatie bij het proces. De ambassade zal vragen gedurende de aanvraagprocedure niet beantwoorden. Voor meer informatie en het maken van een afspraak, zie de website van VFS Global: www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/

VFS Global is niet betrokken bij de besluitvorming en kan het besluit van de aanvraag op geen wijze beïnvloeden of opmerkingen maken over de mogelijke uitkomst van de aanvraag. Namens de Nederlandse ambassade te Bangkok is alleen het Regionaal Service Office in Kuala Lumpur bevoegd het dossier inhoudelijk te beoordelen en de aanvraag goed te keuren of af te wijzen.

Aanvragers worden aanbevolen hun reis goed vooraf te plannen zodat voldoende tijd is om een afspraak te maken en de aanvraag te laten verwerken en het paspoort vervolgens naar de aanvrager toe te sturen. Lees de informatie op de website van VFS Global (www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/) waarbij de verstrekte richtlijnen je zullen helpen jouww visumaanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden en hierdoor eventuele vertragingen bij de verwerking te kunnen voorkomen.

VFS Visum Aanvraag Centre contact:

 • www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/
 • Call Centre: +66 2 118 7003
 • Email: info.nlth@vfshelpline.com
 • Adress: The Trendy Office Building, 28th Floor, Sukhumbvit Soi 13, Klongtoey-Nua, Wattana, Bangkok 10110

Inkomenstoets voor afgifte Schengenvisum

Bij een financiële garantstelling (als de visumaanvrager zelf geen inkomsten heeft). Moet er worden aangetoond dat de garantsteller een maandelijks inkomen heeft die hoger is dan het normbedrag. Er moet ook sprake zijn van een duurzaam en regelmatig inkomen, bijvoorbeeld een arbeidscontract dat nog minimaal 12 maanden geldig is. Als het gaat om een Thaise visumaanvrager die nog nooit heeft gereisd en geen economische en/of sociale band heeft met Thailand (bijvoorbeeld een vaste baan, eigen huis of kinderen) dan kan er meer vragen worden gesteld en om meer documenten worden gevraagd. Meer informatie over de inkomenstoets en financiële garantstelling lees je hier: garant-staan-voor-visum

Multiple entry visum voor Nederland

Bonafide aanvragers krijgen sinds januari 2011 automatisch een multiple entry visum van de ambassade als ze voor de derde keer binnen twee jaar naar Nederland reizen. Zij mogen maximaal 90 dagen per half jaar in het Schengen land verblijven. Lees daarvoor altijd goed de tekst op de visumsticker. Standaard krijgen toeristische aanvragers nu een visum voor dertig of voor 90 dagen.

Meer informatie over de gebruikte begrippen: verklaring-begrippen-visumaanvraag.

Medische reisverzekering voor een visum

Door het Schengenverdrag worden er aanzienlijke eisen gesteld bij een visumaanvraag. Zo moet de Thaise gast een medische reisverzekering afsluiten en deze kunnen tonen bij het afhalen van een visum.

Het afsluiten van reisverzekering voor een visum, kan hier op de website van Reisverzekeringblog.nl. De reisverzekeringen die je via Reisverzekeringblog kunt afsluiten, voldoen aan alle eisen voor het verkrijgen van een visum voor Nederland. Je hebt al een medische reisverzekering van een betrouwbare Nederlandse verzekeraar vanaf slechts € 1,90 per dag.

Premies voor een medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig. Je kunt betalen met iDEAL of via een machtiging voor automatische incasso (dat hangt af van welke verzekering je kiest).

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Zie hier een overzicht van de premies:

Premies voor een medische reisverzekering Schengenvisum (per persoon per dag)

Tourist Travel Insurance Schengen Visitor-verzekering Travel Risk Insurance
Tot 70 jaar

€ 2,00

€ 1,90

€ 3,00

70 – 80 jaar

€ 2,00*

€ 8,00

Niet mogelijk

Boven de 80 jaar

€ 2,00*

€ 16,00

Niet mogelijk

*Er dient een gezondheidsverklaring te worden overlegd

Verzekerden boven de 70 jaar

Er zijn bij de Tourist Travel Insurance en de Schengen Visitor-verzekering geen leeftijdsbeperkingen voor buitenlanders. Iedere buitenlandse gast kan zich verzekeren, ongeacht de leeftijd. Bij de Schengen Visitor-verzekering geldt wel een hogere premie voor verzekerden boven de 70 jaar (zie de bovenstaande premietabel).

Voor de Tourist Travel Insurance betaal je niet meer premie indien de verzekerde ouder is dan 70 jaar. Voor verzekerden vanaf 70 jaar is acceptatie alléén mogelijk na overleg met Europeesche Verzekeringen en overhandiging van een doktersverklaring dat verzekerde in goede gezondheid verkeert en in staat is te reizen. Voor vragen hierover kan je contact met ons opnemen per e-mail of telefoon.

Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visumaanvraag:

 Tourist Travel Insurance Schengen Visitor Travel Risk Insurance
 • Premie: € 2,- per persoon per dag.
 • Europadekking (inclusief Schengengebied).
 • Eigen risico geneeskundige kosten: € 100,-
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 3,50
 • Verzekerden van 70 jaar en ouder moeten een gezondheidsverklaring overleggen waaruit blijkt dat ze in staat zijn om zelfstandig te reizen.
 • Premie € 1,90 per persoon per dag voor verzekerden van 0 t/m 69 jaar (€ 75,- eigen risico).
 • Premie € 8,00 per persoon per dag voor verzekerden van 70 t/m 79 jaar (€ 150,- eigen risico).
 • Premie € 16,00 per persoon per dag voor verzekerden van 80 en ouder (€ 300,- eigen risico).
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 4,00
 • Europadekking (inclusief Schengengebied).
 • Premie: € 3,- per persoon per dag.
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 4,50
 • Werelddekking.
 • Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-
 • Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar
Europ-AfsluitButton OOM-AfsluitButton Allianz-AfsluitButton
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Tourist Travel Insurance.
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Schengen Visitor-verzekering.
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Travel Risk Insurance.

Advies: kies voor een Nederlandse verzekeraar!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Dat is in geval van hoge kosten of een geschil wel een prettig idee.

Dekking medische reisverzekering

Wij bieden je drie keuze mogelijkheden voor een medische reisverzekering die je nodig hebt voor een Schengenvisum:

Deze verzekeringen voldoen aan de Schengen-eisen voor een medische reisverzekering, namelijk:

 • De geldigheid van de medische reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten (kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst) en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De dekking van deze speciale reisverzekeringen gaat zelfs nog verder. Zo is jouw buitenlandse gast ook verzekerd voor:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • schade aan bagage;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de polisvoorwaarden.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Tourist Travel Insurance van de Europeesche, de Schengen Visitor-verzekering van OOM Verzekeringen en de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • Voor buitenlanders boven de 70 jaar geldt geen premietoeslag (Tourist Travel Insurance), echter voor verzekerden vanaf 70 jaar is acceptatie alléén mogelijk na overleg met Europeesche Verzekeringen en overhandiging van een doktersverklaring dat verzekerde in goede gezondheid verkeert en in staat is te reizen.
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Er zijn 2 reacties

 1. Een kennis uit Thailand wil ons 3 weken bezoeken, wat voor documenten heeft zij nodig om in Nederland te kunnen komen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *