vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlandse Ambassade in Thailand: visum voor Nederland aanvragen

Nederlandse ambassade ThailandBen je van plan om je Thaise partner of familie naar Nederland te halen? Dan moet er een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok.

In dit artikel lees je meer over de procedure voor het aanvragen van een visum.

Nederlandse Ambassade in Thailand

De Nederlandse Ambassade in Bangkok vertegenwoordigt Nederland voor Thailand, Cambodja, Laos en Birma (Myanmar). Verder is er ook een Nederlands consulaat in Chiang Mai, Phuket en Laos. Het adres van de Nederlandse ambassade is:

Nederlandse ambassade
15 Soi Tonson,
Ploenchit Road, Lumpini,
Pathumwan
Bangkok 10330

Website Nederlandse Ambassade in Thailand: thailand.nlambassade.org

Visum voor Nederland aanvragen

Meestal wordt er een visum aangevraagd voor een Thaise partner of familielid. Hij of zij kan dan kennismaken met Nederland. Je gast uit Thailand mag op een toeristenvisum (Visum Kort Verblijf), maximaal 90 dagen hier verblijven. Je kunt met een visum voor Nederland ook naar de andere 26 Schengenlanden reizen. Het visum wordt daarom ook wel een Schengenvisum genoemd.

Steeds meer Thai reizen naar Nederland

Er reizen steeds meer Thaise staatsburgers naar Europa en Nederland. Van 2006 tot 2009 groeide het aantal visumaanvragen met meer dan 1000. Het totaal aantal aanvragen bij de ambassade in Bangkok in 2010 was bijna 8000, met een gemiddeld weigeringspercentage voor een visum van 5%.

Medische reisverzekering voor een visum

Door het Schengenverdrag worden er aanzienlijke eisen gesteld bij een visumaanvraag. Zo moet de Thaise gast een medische reisverzekering afsluiten en deze kunnen tonen bij het afhalen van een visum.

Het afsluiten van reisverzekering voor een visum, kan hier op de website van Reisverzekeringblog.nl. De reisverzekeringen die je via Reisverzekeringblog kunt afsluiten, voldoen aan alle eisen voor het verkrijgen van een visum voor Nederland. Je hebt al een medische reisverzekering van een betrouwbare Nederlandse verzekeraar vanaf slechts € 1,90 per dag.

Wij bieden je de keuze uit drie medische reisverzekeringen die geschikt zijn voor de aanvraag van een visum voor Nederland:

 • Tourist Travel Insurance van de Europeesche.
 • Global Visitor-verzekering van OOM Verzekeringen.
 • Travel Risk Insurance van Mondial Assistance.
Help jij je Thaise partner of familie met een visumaanvraag? Je kunt eenvoudig in Nederland bij ons een reisverzekering afsluiten en betalen. Je ontvangt de polis digitaal per e-mail. Deze kan je dan doorsturen naar Thailand.

 

  europeesche button Visum oom button Visum   mondial button Visum
Tourist Travel Insurance

 • Premie: € 2,- per persoon per dag.
 • Europadekking (inclusief Schengengebied).
 • Eigen risico geneeskundige kosten € 100,-
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 3,50
 • Verzekerden van 70 jaar en ouder moeten een gezondheidsverklaring overleggen waaruit blijkt dat ze in staat zijn om zelfstandig te reizen.

 

Global Visitor verzekering

 • Premie € 1,90 per persoon per dag voor verzekerden van 0 t/m 69 jaar (€ 75,- eigen risico).
 • Premie € 8,00 per persoon per dag voor verzekerden van 70 t/m 79 jaar (€ 150,- eigen risico).
 • Premie € 16,00 per persoon per dag voor verzekerden van 80 en ouder (€ 300,- eigen risico).
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 4,00
 • Europadekking (inclusief Schengengebied).

 

Travel Risk Insurance

 • Premie: € 3,- per persoon per dag.
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 4,50
 • Werelddekking.
 • Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-
 • Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar.

 

Visumprocedure Nederlandse Ambassade in Thailand

De ambassade in Bangkok heeft een aantal administratieve taken rondom een visumaanvraag voor Nederland uitbesteed. Voor inlichtingen omtrent de vereisten dan wel het indienen van aanvragen van Schengenvisa voor Nederland moet men zich wenden tot VFS Global Services. Dit bedrijf assisteert de Ambassade in Bangkok bij het plannen van de afspraken, de retournering van paspoorten via aangetekende post alsook het ‘tracken’ ervan. De informatie voor visumaanvragers is verkrijgbaar in de Engelse en Thaise taal zodat de visumaanvrager snel en gemakkelijk zelf alle informatie kan vergaren.

VFS Global Services

VFS verzorgt het afsprakensysteem, het verstrekken van Schengeninformatie via een call center/website en het aangetekend versturen en tracken van de enveloppen met paspoorten via Thailand Post. VFS zorgt dat alle visumaanvragers een e-mail ontvangen met de boodschap dat de aanvraag is afgerond. De mensen die het paspoort thuisgestuurd willen krijgen, ontvangen een link van Thailand Post met hun barcode zodat ze kunnen zien waar de enveloppe zich bevindt. Het call center is op werkdagen van 8 tot 15 uur bereikbaar en men spreekt Thais en Engels. De visumaanvrager kan zelf alle informatie vergaren zodat men de visum aanvraag goed voorbereid.

Call Center (Thai en Engels) : +66 225 254 90. Website VFS (Thai/Engels): www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/

De visumaanvraag moet door de aanvrager zelf in persoon worden ingediend (niet door de referent) bij de Nederlandse ambassade in Bangkok. Dit kan niet bij de consulaten.

De Ambassade in Bangkok adviseert om ruim van te voren en in ieder geval minimaal 15 dagen voor de voorgenomen vertrekdatum een visumaanvraag in te dienen.

Inkomenstoets voor afgifte Schengenvisum

Bij een financiële garantstelling (als de visumaanvrager zelf geen inkomsten heeft). Moet er worden aangetoond dat de garantsteller een maandelijks inkomen heeft die hoger is dan het normbedrag. Er moet ook sprake zijn van een duurzaam en regelmatig inkomen, bijvoorbeeld een arbeidscontract dat nog minimaal 12 maanden geldig is. Als het gaat om een Thaise visumaanvrager die nog nooit heeft gereisd en geen economische en/of sociale band heeft met Thailand (bijvoorbeeld een vaste baan, eigen huis of kinderen) dan kan er meer vragen worden gesteld en om meer documenten worden gevraagd. Meer informatie over de inkomenstoets en financiële garantstelling lees je hier: garant-staan-voor-visum

Multiple entry visum voor Nederland

Bonafide aanvragers krijgen sinds januari 2011 automatisch een multiple entry visum van de ambassade als ze voor de derde keer binnen twee jaar naar Nederland reizen. Zij mogen maximaal 90 dagen per half jaar in het Schengen land verblijven. Lees daarvoor altijd goed de tekst op de visumsticker. Standaard krijgen toeristische aanvragers nu een visum voor dertig of voor 90 dagen.

Meer informatie over de gebruikte begrippen: verklaring-begrippen-visumaanvraag

Vragen?

Heb je vragen over een visum reisverzekering voor Nederland of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op:

Reisverzekering Blog

Telefoon 055-5400408

Of stuur een email:

contact Visum

Er zijn 2 reacties

 1. Een kennis uit Thailand wil ons 3 weken bezoeken, wat voor documenten heeft zij nodig om in Nederland te kunnen komen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *