vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlandse Ambassade in Thailand: visum voor Nederland aanvragen

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Ben je van plan om je Thaise partner of familie naar Nederland te halen? Dan moet er een Schengenvisum worden aangevraagd bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok.

In dit artikel lees je meer over de procedure voor het aanvragen van een visum.

Nederlandse Ambassade in Thailand

Nederlandse ambassade in thailand: visum voor nederland aanvragen
Visum voor Nederland aanvragen

De Nederlandse Ambassade in Bangkok vertegenwoordigt Nederland voor Thailand, Cambodja, Laos en Birma (Myanmar). Verder is er ook een Nederlands consulaat in Chiang Mai, Phuket en Laos. Het adres van de Nederlandse ambassade is:

Nederlandse ambassade
15 Soi Tonson,
Ploenchit Road, Lumpini,
Pathumwan
Bangkok 10330

Website Nederlandse Ambassade in Thailand: thailand.nlambassade.org

Visum voor Nederland aanvragen

Meestal wordt er een visum aangevraagd voor een Thaise partner of familielid. Hij of zij kan dan kennismaken met Nederland. Je gast uit Thailand mag op een toeristenvisum (Visum Kort Verblijf), maximaal 90 dagen hier verblijven. Je kunt met een visum voor Nederland ook naar de andere 26 Schengenlanden reizen. Het visum wordt daarom ook wel een Schengenvisum genoemd.

Steeds meer Thai reizen naar Nederland

Er reizen steeds meer Thaise staatsburgers naar Europa en Nederland. Van 2006 tot 2009 groeide het aantal visumaanvragen met meer dan 1000. Het totaal aantal aanvragen bij de ambassade in Bangkok in 2010 was bijna 8000, met een gemiddeld weigeringspercentage voor een visum van 5%.

Visumprocedure Nederlandse Ambassade in Thailand

Met ingang van 19 oktober 2015 is de inname van visumaanvragen kort verblijf volledig uitbesteed aan het daarin gespecialiseerde bureau VFS Global. Deze service is beschikbaar voor Thaise burgers en personen met een verblijfsvergunning voor Thailand die naar Nederland wensen te gaan.

Om een Schengen visum voor een reis naar Nederland aan te kunnen aanvragen is het eerste stap een afspraak te maken via VFS Global. Op de dag van de aanvraag moeten aanvragers zelf in persoon op het Visum Aanvraag Centre verschijnen tezamen met de vereiste documenten. Het is dus niet langer nodig voor de aanvragers naar de ambassade te komen om de aanvraag in te dienen, maar gaan in plaats daarvan naar het Visum Aanvraag Centre. Vingerafdrukken zullen eveneens door VFS Global op de dag van aanvraag worden opgenomen. VFS Global zal een vergoeding toevoegen aan de kosten boven op de visumleges welke door de aanvrager betaald dient te worden op de dag van de aanvraag.

De dienst van VFS Global is bedoeld om een betere service te kunnen leveren binnen de kortst mogelijke tijd. VFS Global biedt aanvragers continuerend hulp en informatie bij het proces. De ambassade zal vragen gedurende de aanvraagprocedure niet beantwoorden. Voor meer informatie en het maken van een afspraak, zie de website van VFS Global: www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/

VFS Global is niet betrokken bij de besluitvorming en kan het besluit van de aanvraag op geen wijze beïnvloeden of opmerkingen maken over de mogelijke uitkomst van de aanvraag. Namens de Nederlandse ambassade te Bangkok is alleen het Regionaal Service Office in Kuala Lumpur bevoegd het dossier inhoudelijk te beoordelen en de aanvraag goed te keuren of af te wijzen.

Aanvragers worden aanbevolen hun reis goed vooraf te plannen zodat voldoende tijd is om een afspraak te maken en de aanvraag te laten verwerken en het paspoort vervolgens naar de aanvrager toe te sturen. Lees de informatie op de website van VFS Global (www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/) waarbij de verstrekte richtlijnen je zullen helpen jouww visumaanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden en hierdoor eventuele vertragingen bij de verwerking te kunnen voorkomen.

VFS Visum Aanvraag Centre contact:

 • www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/
 • Call Centre: +66 2 118 7003
 • Email: info.nlth@vfshelpline.com
 • Adress: The Trendy Office Building, 28th Floor, Sukhumbvit Soi 13, Klongtoey-Nua, Wattana, Bangkok 10110

Inkomenstoets voor afgifte Schengenvisum

Bij een financiële garantstelling (als de visumaanvrager zelf geen inkomsten heeft). Moet er worden aangetoond dat de garantsteller een maandelijks inkomen heeft die hoger is dan het normbedrag. Er moet ook sprake zijn van een duurzaam en regelmatig inkomen, bijvoorbeeld een arbeidscontract dat nog minimaal 12 maanden geldig is. Als het gaat om een Thaise visumaanvrager die nog nooit heeft gereisd en geen economische en/of sociale band heeft met Thailand (bijvoorbeeld een vaste baan, eigen huis of kinderen) dan kan er meer vragen worden gesteld en om meer documenten worden gevraagd. Meer informatie over de inkomenstoets en financiële garantstelling lees je hier: garant-staan-voor-visum

Multiple entry visum voor Nederland

Bonafide aanvragers krijgen sinds januari 2011 automatisch een multiple entry visum van de ambassade als ze voor de derde keer binnen twee jaar naar Nederland reizen. Zij mogen maximaal 90 dagen per half jaar in het Schengen land verblijven. Lees daarvoor altijd goed de tekst op de visumsticker. Standaard krijgen toeristische aanvragers nu een visum voor dertig of voor 90 dagen.

Meer informatie over de gebruikte begrippen: verklaring-begrippen-visumaanvraag.

Medische reisverzekering voor een visum

Door het Schengenverdrag worden er aanzienlijke eisen gesteld bij een visumaanvraag. Zo moet de Thaise gast een medische reisverzekering afsluiten en deze kunnen tonen bij het afhalen van een visum.

Het afsluiten van reisverzekering voor een visum, kan hier op de website van Reisverzekeringblog.nl. De reisverzekeringen die je via Reisverzekeringblog kunt afsluiten, voldoen aan alle eisen voor het verkrijgen van een visum voor Nederland. Je hebt al een medische reisverzekering van een betrouwbare Nederlandse verzekeraar vanaf slechts € 3,00 per dag.

Premies voor een medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Advies: kies voor een Nederlandse verzekeraar!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Dat is in geval van hoge kosten of een geschil wel een prettig idee.

Dekking medische reisverzekering

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze verzekering voldoet aan de Schengen-eisen voor een medische reisverzekering, namelijk:

 • De geldigheid van de medische reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten (kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst) en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De dekking van deze speciale reisverzekeringen gaat zelfs nog verder. Zo is jouw buitenlandse gast ook verzekerd voor:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de polisvoorwaarden.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739