vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse expat verongelukt in Thailand

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

In Thailand vallen 12.000 verkeersdoden per jaar

De Nederlandse expat Gert Jan Engbers, directeur van de Koninklijke TenCate vestiging in Bangkok, is bij een motorongeluk in Thailand om het leven gekomen. De man uit Nijverdal was 53 jaar, zo schrijft Tubantia

Engbers werd na een carrière bij TenCate in 2004 directeur van de sociale werkvoorziening Soweco in Almelo en omgeving. Hij keerde op 1 maart 2009 terug naar TenCate en werkte sinds drie jaar voor het concern in Thailand.

De medewerkers van Soweco werden gistermiddag geïnformeerd over de dood van hun vroegere baas. Bij TenCate werd geschokt gereageerd op het bericht. “Hij was een echte peoplemanager”, kenschetste een woordvoerder hem.

Verkeersdoden Thailand

In Thailand vallen er dagelijks 33 doden in het verkeer. In 60 procent van de gevallen gaat het om berijders van motorfietsen of hun passagiers (bron: WHO).

Reisadvies ministerie: bestuur geen motor in Thailand

Het ministerie van Buitenlandse zaken waarschuwt in een reisadvies voor de gevaren van het verkeer in Thailand. Het zelf besturen van motoren of het nemen van brommertaxi’s wordt sterk ontraden. Huurmotoren en bromfietsen zijn, uitzonderingen daargelaten, ook niet verzekerd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739