vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse vakantiegangers in IJsland overleven val van 40 meter

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Plaais van het ongeval in IJsland

Een Nederlands stel op vakantie heeft een val van 40 meter van een rots in het zuiden van IJsland overleefd, zo meld een IJslandse krant.

De man en vrouw bezochten afgelopen weekend de vogelrots Dyrhólaey, een bekende toeristische trekpleister in Zuid-IJsland. Terwijl ze op de rots stonden begon de bodem te trillen en de aarde te verschuiven. Door de aardverschuiving vielen grote rotsblokken van de rand en stortten ook de twee Nederlandse toeristen meters naar beneden.

De Nederlanders raakte bedolven onder stenen en rotsblokken. Een reddingsploeg wist ze onder het puin vandaan te halen.

De verwondingen vielen mee ondanks de hoge val. De man heeft een gebroken been en de vrouw heeft een gebroken ruggenwervel opgelopen. Beide herstellen nu van het incident in een IJslands ziekenhuis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739