vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Ongevallen reisverzekering Europa hier € 1,50 per dag

Ongevallen reisverzekering Europa
Ongevallen reisverzekering Europa

Een reisverzekering met dekking voor ongevallen voor heel Europa is hier snel en voordelig geregeld. Je hebt al een reisverzekering van Allianz Global Assistance met bagagedekking voor € 1,40 per dag. De dekking ‘reisongevallen’ kost slechts € 0,10 per dag meer.

Ongeval in het buitenland

Een ongeval in het buitenland komt veel voor. Er gelden andere verkeersregels en je kent de situatie niet. Een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten en ongevallen is daarom aan de raden.

Een ongeval is de meest voorkomende oorzaak van verwonding en sterfte tijdens een reis. Vooral in het verkeer komen veel ongevallen voor, wat verschillende oorzaken kan hebben. Maar ook ongelukken in het water, het uitoefenen van gevaarlijke sporten, contact met dieren en brand zijn oorzaken van ongevallen.

Gevaarlijke sporten

Buitengewone sporten zijn meestal niet standaard meeverzekerd in je reisverzekering. Als je van plan bent een gevaarlijke sport te beoefenen bekijk dan of je dit hebt meeverzekerd. Het is belangrijk dat je sportinstructeur volledig bevoegd is en eventueel medische hulp kan verlenen. Vraag hier voor het beoefenen van de sport naar. De instructeur dient vooraf instructies te geven en stelt je op de hoogte van alle veiligheidsvoorschriften. Het is belangrijk dat je hier goed naar luistert en de instructies opvolgt. In geval van nood weet je dan ook direct wat je moet doen.

Ongevallen reisverzekering

De ongevallendekking op de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijden je reis of vakantie in het buitenland. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Wil jij tijdens je verblijf in het buitenland verzekerd zijn tegen de financiële gevolgen van ongeval, zoals blijvende arbeidsongeschiktheid? Kies dan voor de ongevallendekking op de kortlopende reisverzekering. Wil je dat alle medische kosten ten gevolge van een ongeval vergoedt worden? Kies dan ook voor dekking medische kosten.

Ongevallendekking

De rubriek ‘reisongevallen’ kom je vaak tegen bij het afsluiten van een reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd indien je overlijdt of blijvend invalide wordt als gevolg van een ongeval tijdens de reis. De reisverzekeraar keert alleen een geldbedrag uit wanneer je als gevolg van een reisongeval komt te overlijden of bij blijvende invaliditeit.

In geval van overlijden heb je recht op de uitkering die opgenomen is in het dekkingsoverzicht van je reisverzekering. Bij overlijden tijdens de reis of binnen twee jaar na het ongeval, betaalt de reisverzekeraar het bedrag uit aan de wettige erfgenamen. Als er sprake is van blijvende invaliditeit bij een ongeval dan keert de verzekeringsmaatschappij ook een bedrag uit. Dit bedrag staat eveneens vermeld in het dekkingsoverzicht. De hoogte van het bedrag hangt af van de mate waarin verzekerde blijvend functioneel invalide is geworden.

Medische kosten bij een ongeval

Het kan zijn dat je na een ongeval in het buitenland naar een arts of ziekenhuis moet voor een behandeling. De kosten van medische ingrepen, ziekenhuisbezoek, ambulancevervoer, consult van een arts, medicijnen en hulpmiddelen ten gevolge van een ongeval, vallen niet onder de ongevallendekking. Hiervoor moet je de dekking medische kosten kiezen, die je ook kan afsluiten bij de kortlopende reisverzekering. Je kan dan na een ongeval in het buitenland zonder financiële consequenties de juiste medische hulp inroepen. Neem voordat je kosten gaat maken wel eerst contact op met de Alarmcentrale.

Heb je nog geen reisverzekering met dekking voor ongevallen en medische kosten? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Wat kost de ongevallen reisverzekering?

Een ongevallen reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. € 1,50 per dag (Europadekking). Wat de ongevallen reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Premie Kortlopende Reisverzekering*Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,5% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,5% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,5% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Europa- of werelddekking

Je hebt bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit drie verzekeringsgebieden:

 • Europa
 • Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
 • Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Basisdekking kortlopende reisverzekering
De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten Wil je in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques
Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten
Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Annuleringsverzekering
Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed. Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Neem dan contact met ons op.

Dekkingsoverzicht

Onderstaande tabel geeft een overzicht van vergoedingen van de kortlopende reisverzekering.

Rubriek I. S.O.S.-KOSTEN  –  De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met:a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde

B-dekking

Extra verblijfkosten

€ 75,- p.p. per dag

Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

Kosten van terugkeer per ambulancevliegtuig

Kostende Prijs

Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs

 75,-

Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar: 
Reiskosten (max. 2 familieleden)

Kostende Prijs

Verblijfkosten (max. 2 familieleden/max. 10 dagen)

€ 75,- p.p. per dag

Kosten van opsporings- en reddingsacties

 50.000,-

b. Overlijden van verzekerde 
Vervoerskosten stoffelijk overschot of

Kostende Prijs

Kosten van begrafenis of crematie in het buitenland incl. overkomst van 2 familieledenTot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar Nederland
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot

Kostende Prijs

c. Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde 
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

Extra kosten van terugkeer naar de reisbestemming (max. 4 personen)

Kostende Prijs

d. Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot 
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt: 
Reiskosten (max. 1 familielid)

Kostende Prijs

Verblijfkosten (max. 1 familielid/max. 10 dagen)

€ 75,- p.p. per dag

e. Schade aan eigendommen van verzekerde in Nederland 
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

f. Schade aan het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is 
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

g. Uitvallen van de bestuurder 
Terugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse)

Kostende Prijs

Extra verblijfkosten€ 75,- p.p. per dag voor max. 10 dagen
h. Uitvallen van het motorrijtuig 
Terugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse) en/of

Kostende Prijs

Huurkosten vervangend vervoermiddel, per dag € 125,-  
Huurkosten vervangend vervoermiddel, per verzekeringsbewijs € 1.250,- 
Extra verblijfkosten€ 75,- p.p. per dag voor max. 10 dagen
Kosten van vervoer naar/van logies-, verhuur- en/of reparatiebedrijf€ 100,- per verzekerings-bewijs
i. Uitvallen van fiets of bromfiets 
Terugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse) of

Kostende Prijs

Huurkosten vervangend vervoermiddel ofNoodzakelijke huurkosten voor max. 15 dagen
Extra verblijfkosten€ 75,- p.p. per dag voor max. 5 dagen
Kosten van vervoer naar/van logies-, verhuur- en/of reparatiebedrijf€ 100,- per verzekeringsbewijs
j. Gedwongen oponthoud 
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

Extra verblijfkosten

€ 75,- p.p. per dag

k.  Uitvallen van het verblijf 
Huurkosten vervangend verblijf bij uitval binnen 7 dagen voor de ingangsdatum van de verzekering€ 50,- p.p. per dag voor max. 3 weken
Huurkosten vervangend verblijf bij uitval tijdens de dekkingsperiode van de verzekering€ 50,- p.p. per dag tot max. de voorgenomen verblijfsduur
Rubriek III. REISBAGAGE (Premier Risque) – Diefstal, vermissing of beschadiging  van reisbagage, verzekerd bedrag: 

Combinatie

B

€ 4.000,-

  
Eigen risico per persoon per gebeurtenis € 50,-  
Waaronder: 
• Foto-, film-, video/dvd-  en computerapparatuur € 2.000,-  
• Kostbaarheden € 500,-  
• Telecommunicatie-apparatuur € 175,-  
• Contactlenzen en brillen € 500,-  
• Muziekinstrumenten (franchise € 35,- per gebeurtenis/vergoeding per verzekeringsbewijs max. € 22.500,-) € 600,-  
• Reisdocumenten

Kostende Prijs

• (Tand)prothesen/gehoorapparatuur

€ 250,-

• Gereedschappen en overige artikelen genoemd in artikel 1.9

€ 350,-

• Fietsen en overige artikelen genoemd in artikel 1.10 (franchise € 35,- per gebeurtenis)

€ 350,-

• Geld en reischeques (extra dekking, uitsluitend indien de toeslagpremie is voldaan en dit blijkt uitde invulling van het verzekeringsbewijs)€ 750,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen
• Zakelijke goederen

€ 500,-

• Medische  apparatuur

€ 500,-

• Goederen die tijdens de reis zijn aangeschaft

€350,-

• Giften voor derden

€ 250,-

• Uitrusting die gebruikt wordt bij de beoefening van bijzondere (winter)sporten

€ 350,-

Vermissing/vertraagde  aankomst reisbagage 
• Vervangende kleding en/of toiletartikelen € 350,-  
• Eigen risico

geen

Door verzekerde toegebrachte  schade aan logiesverblijven 
• Maximale vergoeding voor schade toegebracht aan hotel-/bungalowinventaris of -opstallen € 350,-  
• franchise per gebeurtenis

€ 25,-

(Verzekerde bedragen per persoon per verzekeringsbewijs, tenzij anders wordt vermeld)

Rubriek IV. MEDISCHE KOSTEN –  Ziekte of ongeval van verzekerde, vergoeding voor medische kosten:

Combinatie

            B

In het buitenland: 
• dokters- en ziekenhuiskosten Kostende Prijs  
• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel

€ 100,-

• prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval

€ 750,-

• tandartskosten ten gevolge van een ongeval

€ 500,-

• tandartskosten bij overige spoedeisende  hulp

€ 250,-

In Nederland: 
• dokters- en ziekenhuiskosten

€ 500,-

• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel

€ 100,-

• nabehandelingskosten

€ 1.000,-

• tandartskosten ten gevolge van een ongeval

€ 500,-

• tandartskosten bij overige spoedeisende  hulp

€ 250,-

Eigen risico per persoon per verzekeringsbewijs(niet van toepassing voor kosten bij ziekenhuisopname langer dan 24 uur en bij tandartskosten) geen  
Ziekte of ongeval van huisdieren in het buitenland 
• Medische  kosten  huisdier, per verzekeringsbewijs

€ 125,-

(Verzekerde bedragen per persoon per verzekeringsbewijs, tenzij anders wordt vermeld)

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende ongevallen reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdesn kantoor uren) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739