vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Online een reisverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Online een reisverzekering afsluiten, hoe doe je dat?
Online een reisverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

Online een reisverzekering afsluiten kan hier in slechts een paar stappen. De polis ontvang je direct per e-mail. Snel en voordelig geregeld!

Reisverzekering online afsluiten, hoe werkt dat?

Je koffer is ingepakt, het paspoort gecheckt en de tickets liggen klaar. Toch vergeet je nog wat: de reisverzekering. Geen nood. Je sluit hem hier online af, je ontvangt de polis per email en je kunt verzekerd op vakantie.

Waar op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Ben je van plan om online een reisverzekering af te sluiten, stem deze dan altijd af op jouw individuele situatie. Denk daarbij aan:

  • Gezinssamenstelling.
  • Europa- of werelddekking.
  • Extra bagage.
  • Medische kosten.

Bedenk ook wat je gaat ondernemen tijdens je vakantie. Bijzondere sporten zoals wintersport en survival moet je apart meeverzekeren. Tegenwoordig nemen veel mensen dure elektronische apparatuur mee, zoals digitale fotocamera’s, laptops en spelcomputers. Dan is het verstandig om goed naar de hoogte van je bagagedekking te kijken.

Eerste stap: keuze kortlopende- of doorlopende reisverzekering

Je maakt de keuze of je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering wilt afsluiten.

Welke online reisverzekering is voor jou het beste? Bepaal welke reisverzekering je wilt. Ga je slechts één of twee keer per jaar kort op vakantie dan is een kortlopende reisverzekering de beste optie.

Een online doorlopende reisverzekering afsluiten is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of langer dan twintig dagen wegblijft. Dat is natuurlijk al snel het geval. Denk aan je zomervakantie, wintersport en een stedentripje tussendoor. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer online een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Tevens heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Derde stap: online premie berekenen

Bij het online afsluiten van een reisverzekering, bereken je altijd eerst de premie. De premie is afhankelijk van welke keuzes je maakt. De meeste online reisverzekeringen zijn modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat je zelf kiest waar je wel en niet voor verzekerd wil zijn. Zo stel je zelf een reisverzekering samen die goed aansluit op jouw wensen en jouw reis.

Vierde stap: persoonsgegevens en betalen

Als laatste stap bij het online afsluiten van een reisverzekering, vul je de persoons- en betalingsgegevens in. Na het verzenden ontvang je per e-mail de polis en voorwaarden van de verzekering.

Voordelen online

Alle voordelen van een online reisverzekering op een rijtje:

  • Je hoeft de deur niet uit of telefonisch in de wacht te staan.
  • 24 uur per dag een reisverzekering afsluiten op internet.
  • Zelf eenvoudig online de premie berekenen op onze website.
  • Geen vertraging via de post. De polis ontvang je direct en digitaal per email, deze kan je uitprinten en meenemen op vakantie.

Waarom reisverzekering afsluiten?

Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering zijn de ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt.

Een reisverzekering is vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval van groot belang. De kosten van medische hulp in het buitenland kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Voor al een paar euro per dag kun je online een reisverzekering afsluiten en loop je geen enkel risico.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739