vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OOM medische reisverzekering voor Nederland € 1,60 per dag

OOM medische reisverzekering voor Nederland

Een OOM medische reisverzekering voor Nederland is een verzekering voor iedere buitenlander die voor een kort verblijf naar Nederland komt.  

Je wilt natuurlijk als er familie of een partner van buiten de EU naar Nederland komt, dat die persoon goed verzekerd is voor onverwachte en spoedeisende medische kosten zoals voor de kosten van artsen, ambulance, medicijnen en ziekenhuis. 

Je kan daarvoor hier de OOM medische reisverzekering voor Nederland afsluiten, voor slechts € 1,60 per dag. De kosten voor onverwachte spoedeisende medisch zorg (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn dan voor € 500.000,- verzekerd.

De medische reisverzekering voldoet tevens aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf.

Betaal met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail.

Wat is OOM medische reisverzekering voor Nederland?

De OOM reisverzekering biedt dekking voor onvoorziene medische kosten. Deze verzekering vergoedt medische kosten die zijn ontstaan door een ongeval of ziekte. Deze verzekering geldt voor Nederland en alle landen van het Schengengebied, maar ook in de landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Deze verzekering geldt niet in overzeese gebieden van deze landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. De verzekering geldt ook niet in het land van herkomst.

Hoe lang mag je in Nederland verblijven?

Het maakt voor de verblijfsperiode in Nederland niet uit of je wel of geen visum nodig hebt. Een buitenlandse bezoeker/toerist mag maximaal 90 dagen per 180 in Nederland verblijven. De 90 dagen kunnen verspreid worden over 180 dagen, maar deze kunnen ook in één keer achter elkaar worden gebruikt. Als je 90 dagen achter elkaar in Nederland verblijft, dan moet je dus 90 dagen wachten voordat je weer naar Nederland kunt reizen.

Is een medische reisverzekering voor Nederland verplicht?

Ja, iedere buitenlandse gast van buiten de EU die naar Nederland reist moet, op verzoek, kunnen aantonen dat hij of zij verzekerd is tegen medische kosten tijdens het verblijf in Nederland.

De persoon in Nederland die jouw uitnodigt, mag de verzekering ook voor je afsluiten. De medische reisverzekering moet een dekking van minimaal € 30.000,- voor medische kosten hebben. De verzekering dekt in ieder geval de volgende kosten:

 • Kosten voor terugkeer naar land van herkomst om medische redenen.
 • Dringende medische zorg.
 • Spoedbehandeling in het ziekenhuis.

Wat is een visum voor Nederland?

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een visum wordt meestal afgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar de reiziger naartoe gaat. De afgifte van een visum is aan regels gebonden. Er zijn ook verschillende visa, de afgifte wordt bepaald door het doel van de reis. Een Schengenvisum is feitelijk niets meer dan een sticker in het paspoort van de buitenlandse reiziger die Nederland of andere Schengenlanden bezoekt. Formeel is de naam van een Schengen visum: ‘Visum Kort Verblijf type C’. maar de term ‘Schengenvisum’ of ‘Schengenvisa’ is wat gemakkelijker. Het belangrijkste voordeel van een Schengen visum is dat deze toegang geeft tot 26 Europese landen.

Sluit hier een OOM reisverzekering voor Nederland af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een OOM medische reisverzekering voor Nederland afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar jouw gast in het buitenland. Een medische reisverzekering heb je al vanaf € 1,60 per persoon per dag.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Bijzonderheden van de reisverzekering voor Nederland

De OOM reisverzekering voor Nederland is geschikt voor:

 • buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • Indien je al in Nederland bent gearriveerd;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de OOM reisverzekering zijn:

 • Dekking in Nederland en geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Premie vanaf € 1,60 per persoon per dag.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een OOM medische reisverzekering voor Nederland (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een OOM medische reisverzekering voor Nederland?

De OOM Schengen visitor-verzekering is een medische reisverzekering voor o.a. buitenlanders die Nederland bezoeken. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de Schengen visitor-verzekering zelfs voor € 500.000,- verzekerd.

Wat kost de medische reisverzekering van OOM ?

De OOM reisverzekering kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Wat dekt de medische reisverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de OOM reisverzekering voor Nederland is de buitenlandse reiziger voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
 Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst. Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Is mijn buitenlandse gast ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de 24/7 noodnummers.

Voldoet deze reisverzekering ook aan de eisen voor een Schengenvisum?

Ja, de medische reisverzekering van OOM voldoet aan de eisen van het Schengenvisum. Deze eisen zijn:
– Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
– Dekking voor dringende medische zorg.
– Dekking voor repatriëring om medische redenen.
– Minimale dekking van € 30.000,-
De OOM Schengen Visitor-verzekering heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM Schengen verzekering direct online aanvragen.

Geven jullie ook een Corona (Covid-19) verzekeringsverklaring af?

Ja, wij kunnen ervoor zorgen dat je officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voortvloeien uit de pandemie onder de dekking van OOM Verzekeringen vallen.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM reisverzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Kan ik de OOM reisverzekering verlengen?

Nee, je kan de verzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Vragen?

Heb je andere vragen over een OOM medische reisverzekering voor Nederland? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739