vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Oranje in de finale? Annuleer je vakantie!

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Dit jaar is niet zo’n al te best jaar voor de reisbureaus. Om verschillende redenen zijn er de afgelopen maanden minder vakanties geboekt ten opzichte van vorig jaar. Eén van deze redenen is het WK-voetbal. Nederlanders willen het niet riskeren dat zij op vakantie zijn, wanneer Oranje de finale behaalt.

Daarom biedt reisverzekeraar de Europeesche voetballiefhebbers een annuleringsverzekering aan waarbij je een geplande reis kan annuleren als Nederland in de finale komt.

WK annuleringsdekking
Vakantiegangers krijgen de mogelijkheid om een WK annuleringsdekking af te sluiten. Mocht ons nationale team uiteindelijk in de finale komen, dan mag je met deze dekking je vakantie annuleren of afbreken. De annuleringskosten worden vergoed door de Europeesche. Zo kun je de wedstrijd thuis met vrienden kijken of misschien wel live in Zuid-Afrika.
Tot 1 juli kun je de WK annuleringsdekking afsluiten bij een annuleringsverzekering van de Europeesche. De kosten zijn 1% van de totale reissom.

Finale thuis kijken
Uit onderzoek van de Europeesche is gebleken dat veel mensen de voetbalwedstrijden op de vakantiebestemming volgen. Marketing Manager van Europeesche Verzekeringen, Ernst van Donselaar, kan zich voorstellen dat voetbalfans een eventuele finale graag thuis zien. Met de WK annuleringsdekking is dat een geldige reden om te annuleren.

Driekwart van de voetballiefhebbers kijkt thuis voetbal
Het WK onderzoek dat de Europeesche uitvoerde werd gehouden onder ruim 600 Nederlanders. Hieruit bleek onder andere dat men de WK wedstrijden graag thuis kijkt.
70% van de Nederlanders gaat één of meerdere wedstrijden kijken en driekwart hiervan doet dat het liefst thuis. Hoe ouder men wordt, des te groter de behoefte om thuis naar een voetbalwedstrijd te kijken. Jongeren kijken de wedstrijden het liefst buitenshuis, met name in de kroeg.

Poulewedstrijden worden gehaald
Van de Nederlanders die van plan zijn het WK te volgen, kijkt ruim 40% enkel naar de wedstrijden van het Nederlands elftal. Het zijn vooral vrouwen die niet naar de wedstrijden van andere nationale teams kijken.
Van de WK-volgers verwacht 12% dat Van Marwijk en zijn team al na de eerste poulewedstrijden naar huis moeten. De meerderheid zegt echter dat Oranje zeker als eerste of tweede in de poule zal eindigen en een plaats in de kwartfinale weet te bemachtigen. Maar van de kwartfinale denkt 39% dat het Nederlands elftal daar niet doorheen komt. De ondervraagden die denken dat Nederland een plaatsje in de finale zal halen, denken bijna zonder uitzondering dat ze de finale dan ook winnen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739