vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: ook plichten voor verzekerden

Reisverzekering: ook plichten voor verzekerden
Reisverzekering: ook plichten voor verzekerden

Verzekerden hebben soms de mond vol van rechten die zij menen te hebben na het afsluiten van een reisverzekering. Maar een reisverzekering afsluiten betekent niet alleen rechten.

Er zijn ook bepaalde plichten waar jij als verzekerde aan moet voldoen. Welke dat zijn, wordt in dit artikel toegelicht.

Waar moet jij voor zorgen?

Nadat je een reisverzekering hebt afgesloten, ben je in principe verzekerd tegen schade tijdens je reis of vakantie. Waar je precies allemaal recht op hebt, staat in de polisvoorwaarden. Waar jijzelf voor verantwoordelijk bent, heeft betrekking op vier onderwerpen:

  • Premie betalen
  • Schade voorkomen en beperken
  • Reisverzekeringschade tijdig melden
  • Wijzigingen op je reisverzekering doorgeven aan je verzekeraar

Premie betalen

Het bedrag dat je moet betalen voor een reisverzekering, wordt premie genoemd. Nadat je een keuze hebt gemaakt voor de dekking van de polis, komt er een totaalbedrag uit welke je aan de reisverzekeraar moet betalen. Over dit totaalbedrag (de premie) kan assurantiebelasting geheven worden. In veel gevallen worden er ook poliskosten in rekening gebracht. De premie, inclusief assurantiebelasting en poliskosten bepalen de kostprijs van je reisverzekering.

Schade voorkomen en beperken

Tijdens je reis kan je mobiele telefoon, laptop of zonnebril beschadigt raken of gestolen worden. Om dat te voorkomen dien je voorzichtig met je spullen om te gaan. Als je het dieven echt gemakkelijk maakt loop je het risico dat de reisverzekeraar een vergoeding weigert.

Een reisverzekering betekent niet dat je te allen tijde een vergoeding ontvangt bij schade. De belangrijkste uitsluiting is onvoldoende toezicht op je spullen, waardoor diefstal van bagage mogelijk is. Bijvoorbeeld indien je kostbaarheden achterlaat in de auto, of je bagage zichtbaar is voor voorbijgangers. Niet alleen de schade zelf maar ook de gevolgen van een schade moet je zo veel mogelijk beperken.

Reisverzekeringschade tijdig melden

Mocht je ondanks het feit dat je voorzichtig bent geweest toch schade hebben, dan moet je dit zo snel mogelijk melden aan je reisverzekeraar. Het melden van een reisverzekeringschade kan telefonisch en vaak online. In sommige gevallen is het verplicht om aangifte te doen bij de politie.
Wanneer je medische kosten moet maken is het van belang je verzekeraar vooraf te informeren.

Wijzigingen doorgeven aan je verzekeraar

Vaak sluit je een reisverzekering af voor het hele gezin. Als er tijdens de looptijd van de verzekering iets in je (gezin)situatie verandert, moet je dit laten weten aan je reisverzekeraar of tussenpersoon. Verhuizingen, samenwonen, scheidingen, vertrek naar het buitenland, zijn voorbeelden van wijzigingen die aan je reisverzekeraar moet worden doorgegeven.

Reisverzekering nodig? Sluit hem nu af!

Moet je nog een kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739