vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Prijs vliegticket steeds ondoorzichtiger door vele toeslagen

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Prijs vliegticket steeds ondoorzichtiger

De belasting en toeslagen op vliegtarieven zijn in het afgelopen jaar veel harder gestegen dan de netto ticketprijs.

De bijkomende kosten op tickets kwamen maar liefst 5% hoger uit dan een jaar eerder. In combinatie met een dalende trend in ticketprijzen wordt het aandeel belastingen en toeslagen steeds groter. De opmerkelijke stijging blijkt uit continu data-onderzoek van ATPI, één zakenreisorganisatie.

Mogelijke toeslagen

Belastingen en toeslagen worden onder meer opgelegd door overheden in de vorm van een veiligheidstoeslag en – uniek in ons land – een isolatietoeslag. Maar ook door luchthavens en door de vliegmaatschappijen zelf, zoals brandstof- en creditcard toeslagen.

Grote verschillen

De belastingen en toeslagen die voor vliegtickets gelden, verschillen ook sterk van luchthaven tot luchthaven en van land tot land. Iets wat de samenstelling van de uiteindelijke vliegtarieven niet transparant maakt. Het is bovendien vreemd dat de stijgende brandstofprijs nog steeds niet in de uiteindelijke ticketprijs wordt verwerkt, maar daarvoor apart een toeslag wordt gerekend.

In alle andere sectoren van het bedrijfsleven en vervoer gebeurt dat wel. Bus, trein, tram of taxi bieden ook geen kaartjes aan met daar bovenop nog eens allerlei toeslagen. Het wordt tijd dat de luchtvaart daar een voorbeeld aan gaat nemen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739