vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Brazilië aangepast ivm zware criminaliteit en onveilige gebieden

Reisadvies Brazilië aangepast

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Brazilië aangepast. In het reisadvies zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’, ‘Zware criminaliteit’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Actualiteiten

Bij een bezoek aan Brazilië wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten en niet na zonsondergang te reizen. Tevens wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten wanneer u zich in publieke ruimtes (op straat, in openbaar vervoer of taxi’s) bevindt (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Er is een permanent risico van straatroof en inbraak met geweld vooral in de grote steden als São Paulo, Rio de Janeiro, Fortaleza, Recife, Salvador de Bahia.

In São Paulo is een aanzienlijke toename van het aantal schietpartijen op straat (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Regelmatig vinden in de steden en op doorgaande wegen demonstraties plaats. Geadviseerd wordt demonstraties en samenscholingen te mijden.

Zware criminaliteit

U wordt aangeraden geen juwelen, sieraden, opvallende horloges of handtassen te dragen en te zorgen dat uw money belt niet zichtbaar is. Stadsbussen in grote steden kunnen beter vermeden worden. Interlokale bussen zijn over het algemeen goed. In Brazilië, met name in de grote steden, wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten met het oog op berovingen, vooral na zonsondergang. Tevens wordt geadviseerd extra waakzaamheid betrachten wanneer u zich in publieke ruimtes (op straat, in openbaar vervoer of taxi’s) bevindt en niet na zonsondergang te reizen vanwege gewapende overvallen.

De zware criminaliteit is gerelateerd aan drugshandel. In de favela’s (arme achterbuurten) van Rio de Janeiro en São Paulo vinden regelmatig schietpartijen plaats tussen rivaliserende bendes en tussen bendes en de politie.

Sinds eind 2012 is er in São Paulo een aanzienlijke toename van het aantal schietpartijen op straat. De schietpartijen worden veroorzaakt door onenigheid tussen bendes en wraak van bendes op de politie. Hierbij zijn regelmatig doden te betreuren. De schietpartijen doen zich voor in de favela’s van de stad, maar niet uitsluitend daar. Ontraden wordt om de favela’s te bezoeken.

Door acties van politie en leger in Rio de Janeiro en São Paulo, vanwege WK2014 en OS2016, verspreiden criminelen zich naar andere steden in het land, zoals bijvoorbeeld Florianopolis in het zuiden.

De zware criminaliteit richt zich niet rechtstreeks op toeristen, maar zet Braziliaanse jongeren wel aan tot gebruik van (zware) verdovende middelen en verslaving met als gevolg straatroof en kinderprostitutie.

Onveilige gebieden

Zie rubriek ‘Zware criminaliteit’”

Actuele reisadviezen Brazilie

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken of Rijksoverhied voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Brazilië reist.

Ga je op reis? Zorg voor een goede reisverzekering!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739