vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisvaccinaties en gezondheidsrisico’s op reis

Reisvaccinaties en gezondheidsrisico’s op reis

Reisvaccinaties en gezondheidsrisico’s op reis

Voor advies over inentingen voor jouw reis kan je terecht bij de GGD, een vaccinatiebureau in jouw regio of je huisarts. Informatie over ziekten in tropische landen vindt je onder andere bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Advies over reisvaccinaties: GGD
Een van de taken van de GGD is het voorkomen en bestrijden van besmettelijke ziekten. Bij elke GGD is daarom een vaccinatiebureau aangesloten. Die is gespecialiseerd in de risico’s voor uw gezondheid wanneer je op reis gaat. Bij een GGD bij jouw in de buurt kan je een afspraak maken voor advies.

Advies over reisvaccinaties: vaccinatiebureaus
Voor een goed advies over inentingen kan je terecht bij een vaccinatiebureau in jouw regio. De adviezen die zo’n bureau geeft, zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR. De adressen van de vaccinatiebureaus vindt je op de website van het LCR.

Reisvaccinatie via huisarts
Er zijn ook huisartsen die informatie over ziekten geven en daartegen inenten. Dit doen zij op basis van de landelijke richtlijnen van het LCR. Op de website van het LCR vindt je de adressen van deze huisartsen.

Reisvaccinaties voor kinderen
Gaat je met jouw kind op reis naar een land buiten West-Europa? Vraag dan om advies over de gezondheidsrisico’s. Dit kan bij de arts van het consultatiebureau, de wijkverpleegkundige of de huisarts. Misschien kan jouw kind bepaalde vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma eerder krijgen.

Neem je vaccinatiebewijs mee op reis
Het is verstandig een bewijs van jouw vaccinaties mee te nemen wanneer je op reis gaat. Dat kan onnodige inentingen voorkomen. Bovendien kom je sommige landen niet in zonder geldig inentingsbewijs. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aantal landen in Afrika of Latijns-Amerika.

Gezondheidsrisico’s op reis
In tropische landen komen veel ziekten voor. Denk aan malaria, ebola, knokkelkoorts, legionella, ziekte van Lyme, dysenterie, hepatitis A, worminfectieziekte en geslachtsziekten. Tegen veel van deze ziekten kan je niet worden ingeënt. Op de website van het LCR vindt je informatie over deze ziekten, over de symptomen en hoe u zich ertegen beschermt.

Sluit ook een reisverzekering af!

Wil je niet voor hoge geneeskundige kosten in het buitenland komen te staan? Sluit dan ook en reisverzekering af met dekking voor medische kosten.

Een basiszorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen het maximale geldende tarief voor wat eenzelfde ingreep in Nederland zou kosten. In een aantal landen is zorg duurder dan in Nederland en zal je het verschil moeten bijbetalen. Om dit verschil te dekken is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Bij Allianz Global Assistance zijn alle medische kosten meeverzekerd, ook als deze hoger zijn dan in Nederland. Zelfs wanneer je naar een privé-kliniek wordt gebracht is dat geen probleem. Allianz Global Assistance vergoedt ook je verplicht eigen risico van je zorgverzekering.

Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Wat kost een reisverzekering?

Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen.

In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door Allianz Global Assistance. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde bagage wordt gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt.

Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Dit houdt je reisverzekering in:

  • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en beschadiging van je bagage.
  • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Dit betekent Allianz Global Assistance:

  • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
  • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
  • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
  • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
  • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Dekkingsoverzicht

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kan je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd op je kortlopende reisverzekering

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Vragen?

Heb je een vraag over het online afsluiten van een kortlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739