vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekeraars erkennen fouten met onbeveiligde verbindingen

Het door Reisverzekering Blog.nl uitgevoerde onderzoek naar onbeveiligde internetverbindingen bij reisverzekeraars, heeft effect gehad. Zowel OHRA , Delta Lloyd als het Kruidvat hebben gereageerd en toegezegd snel de gebreken te zullen aanpassen.

Reisverzekeraars erkennen dat de verbinding inderdaad onveilig is
InFinanceDaily, dé nieuwsbrief voor de financiële dienstverlening, was het onderzoek ook niet ontgaan. Zij deden navraag bij Delta Lloyd (dat ook de reisverzekeringen van OHRA en Kruidvat levert) en RVS. Delta Lloyd deelde hen mee het probleem zo snel mogelijk te hebben verholpen.

RVS heeft hetzelfde gedaan en kwam met de volgende verklaring: ‘Tot onze grote spijt blijkt dat bij een verandering in onze systemen (naar aanleiding van de samenvoeging van Postbank en ING Bank) bij RVS per abuis de beveiliging van deze verbinding niet is meegenomen. Gisteravond hebben wij met spoed een tijdelijke oplossing gerealiseerd waardoor het online aanvragen van een reisverzekering nu wel beveiligd is. De beveiligde status is vooralsnog niet in de url zichtbaar (‘http’ in plaats van ‘https’). Wel kan de klant in de broncode zien dat de verbinding veilig is. Zoals gezegd betreft het hier dus een kortetermijnoplossing. We gaan er voor zorgen dat er een langetermijnoplossing komt waarbij we meteen onze hele site onder de loep nemen’, aldus een woordvoerder van RVS.

Goed nieuws voor de consument
Reisverzekeringblog.nl is verheugd om te horen dat de verzekeraars het probleem serieus nemen en zo snel mogelijk naar een oplossing hebben gezocht. Hierdoor wordt de mogelijkheid om een reisverzekering online af te sluiten voor de consument veiliger. Wanneer het voor de bezoeker zeker is dat het goed zit met de veiligheid van de verbinding is er geen onduidelijkheid meer en kan er met een gerust gevoel een verzekering worden afgesloten.

Nog niet alle verzekeraar hebben gereageerd
Salland en de Frieland, de verzekeraars die nog niet gereageerd hebben, ontvangen deze week een brief met het verzoek de website aan te passen met een zichtbare beveiligde verbinding . Uiteraard zullen wij dit wederom controleren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739