vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: Gevaren en risico’s van reizen

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: € 0,90 per dag

Wie op reis gaat, sluit daarvoor meestal een reisverzekering af. De reden daarvoor is dat je tijdens je reis of vakantie andere risico’s loopt dan in je normale dagelijkse situatie.

Een van de mooiste ervaringen in het leven is reizen en andere landen of culturen ontdekken. Het verrijkt je leven is leerzaam en verruimt je blik op de wereld. Maar naast al het moois zijn er ook risico’s en gevaren waar je je bewust van moet zijn.

In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende risico’s en gevaren van reizen. Daarnaast geven we je tips om je veiligheid tijdens je reis of vakantie te waarborgen. En natuurlijk lees je meer over het nut van een reisverzekering.

Reisverzekering en risico’s van reizen

Een reisverzekering is een schadeverzekering die zowel materiële schade, zoals bagage, als persoonlijke schade, zoals ziekte of letselschade, dekt die je tijdens je vakantie of reis kunt oplopen. Daarnaast biedt de alarmcentrale van je reisverzekeraar hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je indien nodig naar Nederland wordt teruggebracht. Vaak wordt een reisverzekering gecombineerd met een annuleringsverzekering voor extra zekerheid.

Gezondheidsrisico’s onderweg

Je gezondheid is iets om rekening mee te houden tijdens het reizen, zowel fysiek als mentaal. Allereerst kan reisziekte een probleem zijn tijdens autoritten, vliegreizen, cruises en andere vormen van vervoer. Zorg ervoor dat je voorbereid bent met eventueel medicijnen.

Bescherm jezelf tegen besmettelijke ziekten

Afhankelijk van je bestemming loop je mogelijk risico op het oplopen van tropische ziekten zoals malaria, dengue, zika of gele koorts. Daarom is het belangrijk om je te laten vaccineren en preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van muggenwerende middelen. Muggen kunnen vervelende besmettelijke ziekten overbrengen, wees je daarvan bewust.

Voedselvergiftiging voorkomen

Bij het proeven van de lokale keuken is het belangrijk om voorzichtig te zijn met onhygiënisch bereid voedsel. Voedselvergiftiging kun je vakantie verpesten, dus let op de hygiëne van eetgelegenheden en vermijd rauw of onvoldoende verhit voedsel.

Reisverzekering

Veiligheid op onbekend terrein

Naast gezondheidsrisico’s zijn er ook veiligheidsrisico’s verbonden aan het reizen. In sommige gebieden kunnen criminaliteit, politieke onrust of natuurrampen een bedreiging vormen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over je bestemming, lees voor je vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en neem passende voorzorgsmaatregelen.

Verkeersveiligheid niet onderschatten

Een ander aspect van veiligheid tijdens het reizen is de verkeersveiligheid. In veel landen kunnen de verkeersregels en omstandigheden sterk verschillen van wat je gewend bent. Zo rijdt men in Thailand links in plaats van rechts zoals wij gewend zijn in Nederland. Wees daarom extra voorzichtig en alert in het verkeer.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Een goede voorbereiding kan veel van de genoemde risico’s en gevaren tijdens het reizen beperken. Zorg dat je op de hoogte bent van de lokale omstandigheden, neem passende voorzorgsmaatregelen en laat je goed informeren. Zo kun je volop genieten van je ontdekkingsreis, zonder onnodige zorgen. Sluit ook altijd een goede reisverzekering af. Mocht het dan misgaan, dan kun je terugvallen op de hulpverlening van de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Ze bieden direct professionele hulp, coördineren alles en zorgen dat het thuisfront op de hoogte wordt gesteld. Teven kunnen zij ervoor zorgen dat je in een ziekenhuis terechtkomt die voldoet aan onze westerse maatstaven, zodat je altijd de beste medische zorg krijgt.

Wat kun je van een reisverzekering verwachten?

Wanneer je een reis boekt of plant, is het belangrijk om stil te staan bij het afsluiten van een goede reisverzekering. Deze verzekeringen zijn specifiek ontworpen om je te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie.

Reisverzekeringen: Wat houden ze in?

Reisverzekeringen bieden bescherming tegen diverse risico’s die je tijdens je vakantie of reis kunt tegenkomen. Deze verzekeringen kunnen bestaan uit diverse combinaties, zoals een dekking voor reisbagage, ongevallen en medische kosten bij plotselinge ziekte. Daarnaast kunnen ze extra reiskosten en kosten voor verlengd verblijf dekken als gevolg van een ongeval of ziekte, evenals de kosten voor het vervoer van een overleden verzekerde.

Het belang van een reisverzekering bij buitenlandse vakanties

Vooral bij buitenlandse vakanties is een reisverzekering van groot belang. Binnen Nederland zijn de risico’s beperkt en worden onverwachte kosten vaak gedekt door andere verzekeringen die je al hebt afgesloten. Iedereen in Nederland heeft bijvoorbeeld een basiszorgverzekering en velen hebben ook een aanvullende verzekering. Deze dekken meestal de medische kosten in het buitenland. Echter, als je naar landen reist waar de kosten voor medische zorg aanzienlijk hoger zijn, is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Premie kortlopende reisverzekering Allianz

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kunt daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Bij voorkeur per e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel: 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739