vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering auto – automobilistenhulp € 13,75 – Allianz

Reisverzekering auto
Reisverzekering auto

Een reisverzekering voor je auto is ideaal als je op vakantie gaat met je wagen. Het afsluiten van een reisverzekering voor je auto met automobilistenhulp beschermt je tegen allerlei ongemakken, zoals autopech of het uitvallen van de bestuurder.

De reisverzekering voor je auto kan je eenmalig afsluiten voor je vakantie en is erg voordelig, slechts eenmalig € 13,75 voor heel Europa. En of je nu rijdt in een Volkswagen, Kia, Peugeot of Skoda, pech of een ongeval kan iedereen overkomen. Op zo’n moment is goede hulp en een verzekering van Allianz Global Assistance onmisbaar.

Wat zijn de voordelen van een reisverzekering voor je auto:

Zo ben je onder andere verzekerd als je auto verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangende auto bij een officieel verhuurbedrijf (neem je creditcard mee).
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de auto gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend auto niet op de dag van het uitvallen van de wagen beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de auto gerepareerd wordt.

Met de automobilistenhulp voor je auto op de reisverzekering ben je ook verzekerd bij het:

 • Uitvallen van de bestuurder.
 • Uitvallen van de auto door pech of ongeval.
 • Toezending vervangende auto onderdelen en onderdelen zelf.
 • Repatriëring van de auto en/of aanhanger.
 • Bewaking van de auto en/of aanhanger.
 • Rechtsbijstand.
 • Geldig in heel Europa (landen op de Groene kaart).

Voor je auto een reisverzekering afsluiten? Waarom?

Wanneer je met je auto, motor of een ander voertuig op reis gaat naar je vakantiebestemming in het buitenland, dan kan er altijd iets gebeuren wat jouw vakantieplezier kan bederven. Denk daarbij aan mechanische pech, diefstal van het voertuig of een aanrijding. Een reisverzekering voor je auto met vervangend vervoer (automobilistenhulp) zorgt er voor dat je mobiel blijft tijdens de vakantie. Zo kom je altijd aan op je vakantiebestemming.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en heeft steunpunten in de populaire Europese vakantielanden.

Wat valt er onder de dekking van een reisverzekering auto buitenland?

Bij Allianz Global Assistance ben je met een auto reisverzekering verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer indien jouw auto of camper uitvalt tijdens je vakantie bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Met de basisdekking verzeker jij je van berging en vervoer naar Nederland, maar ook plaatselijke sleepkosten worden vergoed door de reisverzekeraar. De aanvullende module automobilistenhulp verzekert bijvoorbeeld reparatiekosten aan je auto en een extra overnachting die je moet maken vanwege de reparatie. Moet je langer dan twee dagen wachten? Dan heb je recht op vervangend vervoer.

Sluit online een reisverzekering voor de auto af

Een reisverzekering voor de auto is een uitkomst bij elke vakantie naar het buitenland. Het maakt onderdeel uit van een goede voorbereiding. Pech overkomt iedereen en doet zich ook voor bij een autovakantie naar Duitsland, Frankrijk, oostenrijk of elders in Europa. Zorg daarom voor een goede reisverzekering voor de auto en ga met een gerust gevoel op autovakantie. 

Heb je nog geen reisverzekering voor je auto? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze kan je geheel op maat samenstellen en je kiest voor de dekking die jij belangrijk vindt. Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Neem je jouw huisdier mee op vakantie? Die is ook verzekerd. Ga je met de auto op vakantie en valt je voertuig uit door pech, diefstal of een ongeval. Allianz Global Assistance zorgt voor vervangend vervoer.

Allianz: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Europa- of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf €1,50 per dag! Je bent dan in heel Europa verzekerd. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor je auto (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een reisverzekering voor mijn auto?

Jazeker, de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van je auto (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Waar is de reisverzekering voor mijn auto (automobilistenhulp) geldig?

Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.

Welke hulp krijg ik bij autopech?

Bij pech of een ongeval met je auto krijg je hulp. Als het nodig is, regelt en vergoed Allianz vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte auto naar huis. Schade aan of diefstal van je auto is niet verzekerd.

Wat kost bij de reisverzekering de extra dekking voor mijn auto (automobilistenhulp)?

Voor slechts eenmalig € 13,75 extra bij de reisverzekering is je auto tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Repatriëring van je auto en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van de auto en/of aanhanger.
– Toezending vervangende onderdelen.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan je een reisverzekering voor de auto afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Vragen?

Heb je een vraag over het online afsluiten van een reisverzekering voor je auto of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739