vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Buitenlander die al in Nederland is

Zoek je een medische reisverzekering voor een buitenlandse gast die al in Nederland is? Jij kan hier een reisverzekering afsluiten voor een buitenlander die al in Nederland gearriveerd is. De polis ontvang je zeer snel, binnen een uur als je betaalt met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal.

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een prima reisverzekering voor iedere buitenlander die naar Nederland of elders in Europa reist en verzekert wil zijn voor onverwachte medische kosten en repatriëring. Voor deze reisverzekering geldt geen medische acceptatie of leeftijdsbeperking. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:

Met de OOM Schengen-visitor reisverzekering is de buitenlandse reiziger voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen.

Reisverzekering voor een buitenlander al in Nederland

Reisverzekering: Buitenlander die al in Nederland is
 • huisarts;
 • geneesmiddelen;
 • ambulancevervoer;
 • specialistische zorg;
 • ziekenhuisopname;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

De reisverzekering vergoedt onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door ongeluk, een acute blindedarmontsteking of een gebroken been. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring):

 • Repatriëring/evacuatie, dekking tot maximaal € 30.000,-
 • Opsporing/redding, dekking tot maximaal € 10.000,-
 • Vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst, dekking maximaal € 10.000,-

Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren:

 • Aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken, maximaal € 1.250.000,- per gebeurtenis.
 • Zekerheidsstelling, maximaal € 125.000,-

Er is alleen dekking wanneer de aansprakelijkheidsverzekering op het polisblad staat.

Is mijn buitenlands bezoek alleen in Nederland verzekerd?

Nee, de reisverzekering voor buitenlanders geldt niet alleen in Nederland, maar in in alle landen die onder het Schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: de verzekering geldt niet in je land van herkomst, de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Wat kost deze speciale reisverzekering?

De reisverzekering voor reizigers die al in Nederland kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Zie de onderstaande tabel voor bijzonderheden:

LeeftijdPremie per dag Eigen risicoMax. looptijd
0 t/m 69 jaar€ 1,60€ 50,-6 maanden
70 t/m79 jaar € 6,00€ 100,-6 maanden
80 jaar en ouder€ 8,00€ 200,-3 maanden
De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-
Aansprakelijkheidsverzekering is de premie voor één persoon € 0,18 per dag. Voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Hoe lang is de reisverzekering geldig?

Je kan de reisverzekering afsluiten voor iemand die maximaal zes maanden in Nederland verblijft. Is de buitenlander 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig. Loopt de verzekering af? Je kan de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten.

Wat dekt de reisverzekering niet?

Voor deze reisverzekering geldt geen medische acceptatie, maar er wordt wel gevraagd of je een ziekenhuisopname verwacht. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de reisverzekering afsloot? Dan vergoedt de verzekeraar deze kosten niet. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had. Voor sommige behandelingen krijgt je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

 • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
 • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
 • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Veelgestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor een buitenlander die al in Nederland is (FAQ)

Lees hieronder veelgestelde vragen en antwoorden:

Hebben jullie een reisverzekering voor een buitenlander die al in Nederland is?

Jazeker, jij kan hier een medische reisverzekering afsluiten voor een buitenlander die al in Nederland gearriveerd is. De polis ontvang je zeer snel, binnen een uur als je betaalt met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal.

Wat dekt de reisverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de OOM Schengen-visitor reisverzekering is de buitenlandse reiziger voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
 Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst,.
Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Wat kost de reisverzekering?

De reisverzekering voor reizigers die al in Nederland zijn kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Kan ik deze reisverzekering verlengen?

Nee, je kan de reisverzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de reisverzekering direct online aanvragen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739