vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering inclusief gevaarlijke sporten: Adventure & Survival Verzekering

Reisverzekering inclusief gevaarlijke sporten
Reisverzekering inclusief gevaarlijke sporten

Reisverzekering voor gevaarlijke sporten nodig? Hier snel geregeld. Sluit online af en ontvang direct de polis per e-mail.

Op zoek naar een goede en voordelige reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten? Kies voor de Adventure & Survival Verzekering met dekking voor aansprakelijkheid.

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor gevaarlijke sporten heb je al v.a. € 1,80 p/d (Europadekking).

Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten

Staat jouw vakantie in het teken van extreme, bijzondere of gevaarlijke sporten? Dan moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten. Wij adviseren de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze kortlopende reisverzekering met Europadekking is speciaal afgestemd op de avontuurlijke en sportieve reiziger en geschikt voor iedereen die gevaarlijke, extreme of bijzondere sporten gaat beoefenen tijdens een vakantie. Deze verzekering dekt in geheel Europa onder andere hulpverlening, reddingskosten, medische kosten, ongevallen, aansprakelijkheid en je sportuitrusting.

Gevaarlijke sporten niet standaard meeverzekerd

Heb je al een (doorlopende) reisverzekering? Kijk dan eerst naar je polisvoorwaarden. Hierin lees je welke activiteiten wel en niet zijn gedekt. Misschien heb je een aanvullende dekking nodig. Meestal vallen de volgende sporten niet onder de standaarddekking van een reisverzekering. Denk er dan aan dat je voor een aantal sporten een aanvullende dekking nodig hebt. Kijk in iedere geval je polis na indien je gaat:

 • Bergbeklimmen
 • Skiën
 • Diepzeeduiken
 • Parachutespringen
 • Waterskiën

Er zijn speciale reisverzekeringen voor avontuurlijke en gevaarlijke sporten zoals de Adventure & Survival reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze reisverzekering dekt vrijwel alle bijzondere en extreme sporten.

Bagagedekking van de reisverzekering

Als je gaat sporten tijdens je vakantie, heb je misschien een dure sportuitrusting bij je. Die is over het algemeen niet standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Tegen een kleine meerprijs kun je de dekking van je bagageverzekering uitbreiden. Of je sluit een speciale reisverzekering af voor avontuurlijke sporten tijdens je vakantie. Deze speciale reisverzekering voor o.a. extreme sporten is voordeliger en geeft een beter dekking dan een normale reisverzekering met sportdekking. Zo is er een uitgebreide dekking voor jouw sportuitrusting, standaard een reisongevallendekking en zelfs een aansprakelijkheidsdekking.

Waarom de Adventure & Survival Verzekering?

Een Adventure & Survival Verzekering is beter geschikt als je gaat sporten tijdens je vakantie. Daarnaast biedt een normale standaard reisverzekering geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten die meer gevaar met zich meebrengen zoals luchtsport, bergsport en watersport.

Je kan eventueel ook kiezen voor een (kortlopende of doorlopende) reisverzekering met een extra sportdekking. Maar dan ben je nog niet verzekerd voor de ongevallendekking en aansprakelijkheid. Met een Adventure & Survival Verzekering loop je geen risico tijdens het sporten. Deze verzekering is ook geschikt voor extreme- en gevaarlijk sporten en dekt onder andere:

 • SOS-kosten;
 • reddingskosten;
 • repatriëring;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

De verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan risicovolle sporten gaan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen en hanggliding. Maar deze reisverzekering is ook geschikt voor volwassenen en kinderen die naar een survivalkamp gaan of een outdoorweekend hebben geboekt.

Standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking

De standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking maken deze reisverzekering zeer compleet. Hierdoor zijn namelijk alle risico´s die survivals en extreme outdoor sporten met zich meebrengen gedekt. Nog een prettige bijkomstigheid is dat de verzekering zowel individueel als voor een groep is af te sluiten. De verzekering is geldig in Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Let op: De verzekering is niet van kracht tijdens de beoefening van wintersport en bijzondere wintersporten.

Verschil reisverzekering en Adventure & Survival verzekering

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen zijn niet standaard gedekt op de kortlopende reisverzekering, maar heb je wel echt nodig als je gevaarlijke outdoor activiteiten gaat ondernemen.

Voordelen van de Adventure & Survival Verzekering

De Adventure & Survival Verzekering heeft een uitgebreide dekking: repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, beschadiging, verlies of diefstal van bagage, ongevallendekking en medische kosten zijn standaard gedekt. Daarnaast zijn alle risico’s die survivals en het beoefenen van extreme sporten met zich meebrengen, gedekt (met uitzondering van bungee-jumpen voor de rubriek Reisongevallen).

Welke gevaarlijke sporten vallen er onder de Adventure & Survival verzekering?

Vrijwel alle extreme en/of gevaarlijk sporten en oudoor activiteiten zijn gedekt (zie het onderstaande overzicht). Staat jouw sport er niet bij? Dat kan. Er verschijnen steeds meer outdoor sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen, maar je kunt ons altijd bellen als je een sport wil gaan beoefenen die niet op de lijst staat.

Kies voor Allianz Global Assistance

Bij de voorbereiding van je reis of vakantie mag een goede verzekering niet ontbreken. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Al meer dan 50 jaar is Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Dit betekent een verzekering van Allianz Global Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend.
 • Professionele hulpverleners die je helpen in het Nederlands.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal of annulering.

Reisverzekering gevaarlijke sport

Adventure & Survival Verzekering: speciale reisverzekering voor gevaarlijke sporten. Stel je bent een avontuurlijk persoon en je gaat een reis maken. Is dan een normale reisverzekering voldoende? Nee. In dat geval heb je een speciale reisverzekering nodig die is afgestemd op de extra risico’s die je loopt. Zo’n speciale reisverzekering is de Adventure & Survival verzekering van Allianz Global Assistance. Ideaal voor liefhebbers van outdoor sporten en avontuurlijke vakanties. Alle risico’s die survivals en het beoefenen van gevaarlijke outdoor extreme sporten met zich meebrengen, zijn gedekt. Je kunt de Adventure & Survival Verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor een hele groep.

De Adventure & Survival Verzekering heeft een uitgebreide dekking: repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, beschadiging, verlies of diefstal van bagage, ongevallendekking en medische kosten zijn standaard gedekt. Daarnaast zijn alle risico’s die survivals en het beoefenen van extreme sporten met zich meebrengen, gedekt(met uitzondering van Bungee-jumpen voor de rubriek Reisongevallen).

Lees hieronder de uitgebreide informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden

Waarom een speciale reisverzekering voor gevaarlijke sporten?
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een actieve vakantie. Een aantal gaat nog een stapje verder en besluiten een extreme of gevaarlijke sport te gaan uitoefenen. Denk daarbij aan parachutespringen, zweefvliegen, raften of hiken. Je dient er in dat geval rekening mee te houden dat bijzondere sporten, maar ook survival niet standaard zijn meeverzekerd op een normale (doorlopende) reisverzekering.

Wat zijn normale sporten?
Sporten zoals voetbal, volleybal, tafeltennis en badminton zijn vrijwel altijd standaard meeverzekerd op vrijwel iedere reisverzekering. De reisverzekeraar gaat er van uit dat er sprake is van recreatief sporten. Staat jouw reis echter in het teken van sport (voetbalkamp, wedstrijden, etc.) dan moet je eerst goed de voorwaarden van je reisverzekering nalezen, want sporten in wedstrijdverband is vaak weer uitgesloten.

Wat zijn gevaarlijk sporten?
Sporten die een extra risico meebrengen zijn niet standaard meeverzekerd op een (doorlopende) reisverzekering. Denk daarbij aan de meer extreme outdoor sporten, zoals: wintersport, bergsport (o.a. bergbeklimmen, hiking, abseilen), luchtsport (o.a. parachutespringen, ballonvaren, zweefvliegen en parapente), watersport (zoals rafting, canyoning flottage, hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee). Een ander voorbeeld is duiken. Wanneer het gaat om recreatief duiken, is dit op de meeste reisverzekeringen meeverzekerd. Ga je echter dieper dan 40 meter of grot- en wrakduiken? Dan wordt het door sommige reisverzekeraars als gevaarlijke sport gezien. Check daarom altijd eerst de polisvoorwaarden.

Ik ga een gevaarlijk sport beoefenen, welke reisverzekering is het meest geschikt?
De Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance is de ideale outdoor verzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. Alle risico’s die survival en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen, zijn gedekt. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

Voor wie is de Adventure & Survival Verzekering bestemd?
De Adventure & Survival Verzekering is bestemd voor iedereen die in Europa een gevaarlijk sport gaat beoefenen en daarvoor goed verzekerd wil zijn.

Welke sporten vallen er onder de Adventure & Survival verzekering?
Vrijwel alle extreme- en gevaarlijk sporten, maar ook oudoor activiteiten zijn gedekt (zie het onderstaande overzicht). Staat jouw sport er niet bij? Dat kan. Er verschijnen steeds meer bijzondere sporten en varianten op bestaande sporten, met nieuwe namen. Maar je kunt ons altijd bellen als je een sport wil gaan beoefenen die niet op de lijst staat.

 • Abseilen
 • Berg- en rotsklimmen
 • Bungeejumpen / bungee jumping
 • Canape-ing
 • Canyoning
 • Catcrawl
 • Cave rafting
 • Cliff jumping
 • Deltavliegen
 • Downhill mountainbiken /
 • Downhill (mountain) biking
 • Flottage
 • Fly By Wire
 • Formatiespringen
 • Funboarden
 • Glaciospeologie
 • Golfsurfen
 • Hanggliding
 • Hydrospeed
 • Indoor wandklimmen
 • Kitesurfen
 • Klettern
 • Parachutespringen
 • Paragliding
 • Parapente
 • Skyboot
 • Skysurfing
 • Speedraces
 • Speleologie
 • Swingbo
 • Tandemspringen
 • Tijgeren
 • Tokkelen
 • Ultralight vliegen
 • Wildwaterkanoën
 • Yetiballing
 • Zandskiën
 • Zeilvleugelvliegen
 • Zweefvliegen

Wat zijn de bijzonderheden van een Adventure & Survival Verzekering?

De Adventure & Survival Verzekering kent Europadekking. Het is een kortlopende verzekering. De verzekering is maximaal af te sluiten voor 180 dagen.

Wat als ik ga sporten buiten Europa?
Ga je bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten beoefenen in landen buiten Europa, dan kan je daarvoor de normale kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor afsluiten. Je moet dan kiezen voor werelddekking en dekking voor bijzondere sporten.

Wat zit in de standaarddekking van een Adventure & Survival Verzekering en wat kan ik kiezen?
De Adventure & Survival Verzekering heeft een uitgebreide dekking. Deze verzekering voor bijzondere sporten dekt onder andere:

 • SOS-kosten;
 • reddingskosten;
 • repatriëring;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

Daarnaast zijn alle risico’s die survival en het beoefenen van gevaarlijke sporten met zich meebrengen gedekt (met uitzondering van de rubriek ongevallendekking voor bungeejumpen).

Je kunt als extra optie ook de Automobilistenhulpverzekering meeverzekeren. De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Is de Adventure & Survival Verzekering ook geschikt voor bijzondere wintersporten?
Nee, de Adventure & Survival biedt geen dekking voor wintersporten. Sluit hiervoor een kortlopende of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking af.

Wat is het dekkingsgebied van de Adventure & Survival Verzekering
Je kunt alleen een Adventure & Survival Verzekering afsluiten als je gaat sporten in Europa. Onder Europa wordt verstaan: de Europese landen inclusief de Azoren, Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Ga je buiten Europa bijzondere sporten beoefenen? Neem dan contact op met Reisverzekeringblog.nl, telefoon 055-5400408.

Hoe kan ik een Adventure & Survival Verzekering afsluiten?
Dat kan eenvoudig bij ons. Bovenaan deze pagina kan je de premie berekenen en de verzekering afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Wil je eerst het dekkingsoverzicht en de voorwaarden lezen? Dat kan hier: Adventure & Survival Voorwaarden

Ik ga met een groep op reis, hoeveel personen kunnen er worden meeverzekerd?
Je kunt zelf voor maximaal 9 personen de verzekering afsluiten. Is de groep groter, dan moet je even contact met ons opnemen.

Ik heb elders al een doorlopende reisverzekering maar deze dekt geen gevaarlijke sporten, wat nu?
In dat geval kan je voor de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance kiezen. Denk er aan dat je deze verzekering voor de gehele vakantie moet afsluiten. Ook al ga je bijvoorbeeld 14 dagen op vakantie en maar 5 dagen gevaarlijk sporten beoefenen.

Allianz Global Assistance: de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld

Allianz Global Assistance opereert wereldwijd, 24 uur per dag en zeven dagen per week. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 3,5 miljoen Nederlanders. Allianz Global Assistance behoort tot de internationale Allianz Group. Deze organisatie is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Allianz Global Assistance Group opereert met bijna 9.300 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 30 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep.

Vragen?

Heb je een vraag over een Adventure & Survival Verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739