vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering met Covid-19 dekking van Allianz

Reisverzekering met Covid-19 dekking van Allianz
Reisverzekering met Covid-19 dekking van Allianz

Een Allianz kortlopende reisverzekering met gratis extra Covid-19 dekking sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf € 1,40 per dag (met uitgebreide bagagedekking van € 4.000,-).

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Je kan de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, jouw partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie je op reis gaat.

Gratis extra Covid-19 dekking

De Covid-19 dekking is een unieke dekking die de verzekerden van Allianz Global Assistance extra bescherming biedt op reis. De Covid-19 dekking is geldig voor landen met een groen of geel reisadvies op de dag van vertrek.

Medische kosten voor Covid-19 in het buitenland

In het buitenland zijn medische behandelingen vaak duurder dan in Nederland. Een zorgverzekeraar kan deze behandelingen vergoeden, maar doet dit tegen het Nederlands tarief. Vaak is een behandeling veel duurder in het buitenland en dan draai je zelf op voor het verschil. Daarom is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten waarbij medische kosten zijn meeverzekerd. En mocht je het coronavirus oplopen in het buitenland, dan dekt de Covid-19 dekking deze zorgkosten.

Quarantainedekking voor extra zekerheid

Wanneer jijzelf of iemand in je omgeving in het buitenland corona oploopt en hierdoor in quarantaine moet, reis je mogelijk niet op de gewenste datum terug naar Nederland. Dit brengt kosten met zich mee, zoals extra overnachtingen of bijvoorbeeld een nieuw vliegticket. Met de Covid-19-dekking ben je hiervoor verzekerd. Dit geldt zelfs wanneer de overheid de hele accommodatie in quarantaine stelt (uitgezonderd cruiseschepen).

Annuleren door corona ook gedekt

Het advies van de Nederlandse overheid is om bij coronagerelateerde klachten te laten testen. Mocht blijken dat je corona hebt, dan kan de reis niet doorgaan. Dit kan een behoorlijke financiële tegenvaller zijn. Gelukkig zijn de annuleringskosten van de reis gedekt dankzij de Covid-19-dekking. Hiervoor moet je natuurlijk wél een annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Heeft iemand in de omgeving van jou corona en moet je hierdoor vlak voor vertrek in quarantaine? De annuleringskosten zijn dan gedekt dankzij de Covid-19 dekking van de annuleringsverzekering. Je moet moet je dan wel zo snel mogelijk laten testen. Bij een positieve test krijg je de annuleringskosten vergoed. Ben je negatief getest, dan kan je met het testbewijs alsnog op reis. En wanneer je tijdens je reis of vakantie in het ziekenhuis wordt opgenomen met Covid-19, ontvang je van Allianz een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen.

Belangrijkste voordelen van de Coronadekking

Met de kortlopende reisverzekering van Allianz profiteer je direct van de extra dekkingen bij een Covid-19 besmetting.

Voordelen bij de reisverzekering:

 • Medische kosten vergoed wanneer je corona krijgt op de reisbestemming (alleen als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten wanneer je aan het einde van je vakantie in quarantaine moet, omdat jezelf of iemand uit je omgeving Covid-19 heeft opgelopen.
 • Ook als de hele accommodatie door de overheid in quarantaine wordt gesteld (met uitzondering van cruiseschepen)
 • Het gaat om een reis binnen de Europese Unie. Buiten de EU zijn alleen pakketreizen conform de Wet op de Reisovereenkomst verzekerd.

Als je ook de annuleringsverzekering hebt afgesloten:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona krijgt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact is geweest met iemand die corona heeft.
 • Vergoeding van niet gebruikte vakantiedagen op bestemming vanwege opname in het ziekenhuis door Covid-19.

Allianz reisverzekering voor je reisbagage

Reisbagage is bij Allianz standaard meeverzekerd op een kortlopende reisverzekering voor maximaal € 4.000,-. Jouw bagage is gedekt tegen nagenoeg elke gebeurtenis. Bij verlies, diefstal, vermissing of beschadiging is de volgende bagage verzekerd:

 • kleding, koffers, persoonlijke eigendommen;
 • reisdocumenten (waaronder paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs);
 • rijwielen, kinder- en invalidenwagens;
 • surfmateriaal, opblaasbare en opvouwbare boten;
 • ski’s en toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen;
 • foto-, film en videoapparatuur;
 • hobby- en sportuitrusting;
 • sieraden, kostbaarheden, horloges, bont;
 • muziekinstrumenten en optische instrumenten, zoals verrekijkers en microscopen;
 • geluids-, beeld-, fax- en computerapparatuur.

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering met extra corona dekking afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Annuleringsverzekering

Je kan de reisverzekering eenvoudig aanvullen met een annuleringsverzekering. Een Allianz annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan door prive-omstandigheden, of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. Er moet uiteraard wel sprake zijn van een gedekt evenement. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak met name in de polisvoorwaarden staat genoemd. De meest voorkomende reden van annulering zijn familieomstandigheden of ziekte van de reiziger of de reisgenoot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een Allianz kortlopende reisverzekering?

Met een Allianz kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. 

Wat kost een Allianz kortlopende reisverzekering?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor heel Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,40 per persoon per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking, als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739