vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering via online reisbureau tot vier keer duurder

reisverzekeringen-vergelijken Vakantiegangers die een reisverzekering afsluiten via een online reisorganisatie betalen tot vier keer te veel premie. Dit blijkt uit onderzoek van Independer.

Reis- en annuleringsverzekeringen zijn goedkoper als je die afsluit via een tussenpersoon of rechtstreeks bij een reisverzekeraar. Bovendien verkopen online reisbureaus vooral de toch al dure kortlopende reisverzekeringen.

Gemak is duur bij online reisbureau

Bij een online vakantieboeking krijgt de klant meestal de vraag of hij ook een reisverzekering wil afsluiten. Uit gemak kopen veel mensen die verzekering er bij. Maar de meeste reisbureaus bieden alleen kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen aan. En dat zijn van huis uit al dure verzekeringen.

Consumenten zijn vaak veel voordeliger uit met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Bovendien heb je met zo’n verzekering dekking voor het hele jaar. Kortlopende en doorlopende reisverzekeringen via het reisbureau zijn vrijwel altijd te duur en zeker niet altijd beter qua dekking of voorwaarden.

Kortlopende annuleringsverzekering het duurst

Vooral de annuleringsdekking in een kortlopende reisverzekering is erg duur. Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is vaak voordeliger. Een annuleringsverzekering is vooral verstandig voor mensen die de gemaakte kosten voor een reis niet kunnen missen, als zij onverwachts door prive-omstandigheden niet op reis kunnen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739