vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Studeren, werken of stage in het buitenland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Studeren, werken of stage in het buitenland
Studeren, werken of stage in het buitenland

Indien je gaat studeren, werken of stage gaat lopen in het buitenland heeft dat meestal gevolgen voor je zorgverzekering. Soms moet je deze opzeggen en moet je zelf een speciale reisverzekering afsluiten.

Studeren

Ga je studeren in het buitenland, dan ben je vaak verplicht om jouw Nederlandse zorgverzekering aan te houden. Dat kan veranderen als je gaat werken of stage gaat lopen. Ook je leeftijd speelt een rol.

Welke stappen moet je nemen wanneer je in het buitenland gaat studeren?

  • Neem contact op met de SVB over jouw verzekeringsstatus. Als je in Nederland AWBZ-verzekerd blijft, bent je verplicht in Nederland je zorgverzekering aan te houden. Is dat niet het geval, dan moet je zelf voor een verzekering zorgen. Wanneer je maximaal voor twee jaar (24 maanden) in het buitenland verblijft, kan je het beste een Globetrotter verzekering afsluiten.
  • Ga je studeren in een EU/EER-land of Zwitserland? Vraag bij jouw zorgverzekeraar in Nederland een EHIC aan. Je hebt hiermee recht op noodzakelijke medische zorg in het land waar je studeert. De vergoeding is volgens de regels en tarieven die in dat land gelden. Je houdt ook recht op de zorg volgens de voorwaarden van je Nederlandse zorgpolis.
  • Ga je in een ander verdragsland studeren? Vraag bij je zorgverzekeraar in Nederland een formulier 111 aan. Je hebt hiermee recht op spoedeisende zorg in het land waar je studeert. De vergoeding is volgens de regels en tarieven die in dat land gelden. Je houdt ook recht op de zorg volgens de voorwaarden van uw Nederlandse zorgpolis.
  • Ga je studeren in een niet-verdragsland? Je houdt recht op de zorg volgens de voorwaarden van uw Nederlandse zorgpolis. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de dekking van je Nederlandse zorgpolis in het buitenland en sluit zo nodig een aanvullende verzekering af. De beste keuze hiervoor is de Globetrotter Verzekering, die heb je al vanaf € 9,45 per maand dankzij de jongerenkorting. Meer informatie: Globetrotter Verzekering voor studie buitenland.

Let op!: Als je geen zorgverzekering meer hebt in Nederland, heb je ook geen recht meer op zorgtoeslag. Geef de wijziging tijdig door aan de Belastingdienst Toeslagen.

Tijdelijk wonen en/of werken in het buitenland

Je gaat tijdelijk in het buitenland wonen en wellicht ook werken. Soms blijf je dan sociaal verzekerd in Nederland. Dat hangt ervan af waar je heen gaat en voor hoelang.

Welke stappen moet je nemen wanneer u tijdelijk in het buitenland gaat wonen én werken?

  • Neem contact op met de Sociale verzekeringsbank (SVB). Je vraagt daar of je verzekerd blijft in Nederland.
  • Ben je niet meer voor zorg verzekerd in Nederland? Zeg dan je Nederlandse zorgverzekering op en informeer in jouw land van bestemming hoe hoe jij je moet verzekeren. Je kan ook hier een globetrotter verzekering afsluiten met volledige dekking voor medische kosten. Die heb je al vanaf € 0,28 per dag dankzij de jongerenkorting: Globetrotter Verzekering
  • Blijf je verzekerd in Nederland? Dan moet je jouw Nederlands zorgverzekering aanhouden.

Welke stappen moet u nemen wanneer je tijdelijk in het buitenland gaat wonen, maar er niet gaat werken?

  • Ga je korter dan één jaar naar het buitenland, dan moet je in Nederland verzekerd blijven voor ziektekosten. Als je een zorgverzekering hebt in Nederland, hoef je dus niets te doen.
  • Blijf je langer dan één jaar in het buitenland, neem dan contact op met de SVB.
  • Soms moet je jouw zorgverzekering opzeggen. Indien je niet langer dan twee jaar in het buitenland blijft kan je een voordelige reisverzekering afsluiten met volledige ziektekostenverzekering: De Globetrotter verzekering, die heb je al vanaf € 0,28 per dag dankzij de jongerenkorting. Meer informatie: Globetrotter Verzekering

Vragen?

Heb je een vraag over studeren, werken of de Globetrotter Verzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739