vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Studeren in het buitenland? Kies de juiste reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Globetrotter Verzekering van Allianz

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Voor studenten wordt het gemakkelijker om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Tevens is het een unieke kans om je verder te ontwikkelen en een vreemde taal te leren. Steeds meer studenten kiezen ervoor om te gaan studeren op één van de buitenlandse scholen.

Een goede voorbereiding is van belang om zo een onbezorgde studieperiode in het buitenland te kunnen hebben. Welke voorbereidingen moet je daarvoor treffen? Je kunt denken aan erkenning van je diploma’s en zorgen voor studiefinanciering. Een ander belangrijk aspect van je voorbereiding is de keuze voor de juiste reisverzekering.

Reisverzekering voor studenten in het buitenland

Studeren in het buitenland valt doorgaans niet onder de doorlopende reisverzekering. Je zult hiervoor een aparte reisverzekering moeten afsluiten voor studenten die een studie gaan volgen buiten Nederland.

Medische kosten buitenland

studeren buitenland reisverzekering

Zorg in het buitenland kan duurder zijn dan in Nederland. Het is daarom belangrijk dat je in het buitenland goed verzekerd bent tegen deze kosten. Indien je een basiszorgverzekering in Nederland hebt, vergoedt deze alleen de maximale Nederlandse kostprijs. Mocht een ingreep in het buitenland duurder zijn dan in Nederland, dan zul je zelf het verschil moeten bijbetalen. Je kunt de zorgverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland, zodat je hiertegen verzekerd bent. Het is ook mogelijk om de dekking medische kosten mee te verzekeren op je reisverzekering. Hiermee ben je verzekerd in het buitenland als de zorgkosten duurder zijn dan in Nederland.

S.O.S.-kosten

Een andere belangrijke dekking zijn de S.O.S.-kosten. Deze dekking is standaard inbegrepen bij een reisverzekering. Hiermee krijg je hulp en ondersteuning bij ziekte, ongeval en overlijden. Bijvoorbeeld vergoeding van extra reis- en verblijfskosten, reiskosten, repatriëring, telecommunicatiekosten en kosten van opsporings- en reddingsacties. Onder deze verzekering valt ook een tussentijdse terugkeer van een student naar Nederland in verband met een ernstig ziek familielid of een sterfgeval.

Reisverzekeraars

Wil je gaan studeren in het buitenland, informeer dan bij je reisverzekeraar naar de mogelijkheden. De reisverzekeraar kan je advies geven op basis van de duur van de studie, soort studie etc.

Onder andere de volgende reisverzekeraars bieden speciale reisverzekeringen voor studenten in het buitenland aan:

Erkenning van diploma’s

Als je in het buitenland gaat werken of een opleiding gaat volgen, is het van belang dat je diploma’s erkend worden. De meeste landen erkennen alleen gelegaliseerde opleidingsdocumenten. Bij legalisatie wordt vastgesteld dat een diploma is afgegeven door een daartoe bevoegde persoon en dat de handtekening op het document ook echt van de ondertekenaar is. Om je Nederlandse diploma te legaliseren kun je terecht bij DUO (Diploma-erkenning en Legalisatie).

Statusverklaring opleidingsniveau

Mocht je iemand in het buitenland inzicht wilt geven in het niveau van de opleiding die je hebt gevolgd, dan kun je een statusverklaring aanvragen. Een statusverklaring wordt afgegeven voor opleidingen die zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. De statusverklaring kun je bij DUO aanvragen.

Studiefinanciering in het buitenland

In sommige gevallen heb je recht op studiefinanciering, wanneer je een opleiding in het buitenland gaat volgen. Dat geldt alleen voor een hbo- of universitaire opleiding. Bovendien kun je een vergoeding vragen voor je OV-kaart, omdat deze in het buitenland niet geldig is.

Rijbewijs in het buitenland

Wanneer je minder dan zes maanden in het buitenland verblijft, ben je een bestuurder in het internationale verkeer. In een EU-land is je Nederlandse rijbewijs dan voldoende. In enkele landen heb je naast je Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Dat is een vertaling van je Nederlandse rijbewijs in verschillende talen. Je kunt het internationale rijbewijs aanvragen bij de ANWB.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739