vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor Thailand – lees hier tips en reisadviezen

Reisverzekering voor Thailand

Reisverzekering voor Thailand

Ga je op vakantie naar Thailand, dan is een goede reisverzekering van belang. In dit artikel geven wij je informatie over de belangrijkste reisadviezen voor Thailand.

Tevens geven wij tips voor het afsluiten van de juiste reisverzekering. Lees deze informatie zorgvuldig door en ga goed voorbereid op vakantie naar Thailand.

Reisverzekering Thailand

Een kortlopende reisverzekering voor Thailand (werelddekking) heb je hier al vanaf slechts € 1,95 per persoon per dag. Een doorlopende reisverzekering met werelddekking kost € 2,50 per maand.

Over Thailand

Thailand is een Aziatisch koninkrijk in het Zuid-Oosten van Azië. Het land is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als Frankrijk. Thailand heeft bijna 66 miljoen inwoners. De hoofdstad van Thailand is Bangkok.

Vanuit Nederland is Thailand makkelijk bereikbaar met dagelijkse directe vluchten tussen Schiphol en Bangkok. Thailand is vooral bekend om haar stranden, boeddhistische tempels en bruisend nachtleven. Het land heeft echter veel meer te bieden. Ieder jaar bezoeken ongeveer 15 miljoen toeristen Thailand waarvan meer dan 100.000 uit Nederland.

Reisadviezen voor Thailand

Hieronder lees je een aantal algemene reisadviezen. Kijk altijd voor de meest actuele reisadviezen op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken: Reisadviezen Ministerie van Buitenlandse zaken

Veiligheid voor toeristen
Thailand is een relatief veilig land voor toeristen. Of je nu in groepjes reist of als vrouw alleen, dat maakt in Thailand niet veel uit. De Thai zijn vriendelijk en verdraagzaam. Er gelden wel een aantal algemene waarschuwingen.

Criminaliteit
Toeristen op Phuket, Pattaya en Koh Samui moeten oppassen voor bedrog bij verhuur van bijvoorbeeld jetski’s en scooters. Daarbij wordt vaak het paspoort of rijbewijs als onderpand ingenomen. Na afloop beweert de verhuurder dat er schade is gemaakt waarna de documenten pas tegen betaling van excessief hoge bedragen worden teruggegeven. In opkomst is het verschijnsel dat (niet verzekerde) bromfietsen worden verhuurd om dan dezelfde avond weer te worden gestolen door handlangers van de verhuurder; waarna de huurder gedwongen wordt om de nieuwprijs te betalen. Fysieke intimidaties worden daarbij helaas niet geschuwd.

Ook komt het regelmatig voor dat samenspel plaats vindt tussen kleine drugshandelaren en in burger geklede politie agenten op stranden waar veel jongeren komen. Drugs worden verkocht waarna arrestatie en in hechtenis name volgen met inname van paspoort. Vrijlating vindt pas plaats na betaling van extreem hoge borg waar een ‘fixer’ als tussenpersoon optreedt. Allen zijn bij het complot betrokken. Indien u het slachtoffer bent van een misdrijf kunt u contact opnemen met de toeristenpolitie op telefoonnummer 1155.

Verkeer in Thailand
Elk jaar zijn er in Thailand duizenden verkeersdoden. Vaak als gevolg van een combinatie van roekeloos rijden en sterke drank. De overgrote meerderheid van de slachtoffers zijn motor- en brommerrijders. Vaak wordt geen helm gedragen. Voor het huren van bromfietsen is een motorrijbewijs vereist. Dit wordt echter niet altijd door de verhuurder aangegeven. Ook al wordt de bromfiets verzekerd afgeleverd, de verzekering is niet dekkend indien er zonder rijbewijs gereden is.

Drugs
Drugs zijn, zeker in de toeristische centra, gemakkelijk verkrijgbaar. Houdt goed in gedachte dat het bezit van of handel in drugs in Thailand veel zwaarder wordt gestraft dan in Nederland. De meeste Nederlanders die in een Thaise gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugsbezit. In Thailand wordt nauwelijks onderscheid gemaakt tussen het bezit van of handel in soft- of harddrugs: beide worden zwaar bestraft, soms zelfs met de doodstraf. Degene die in het bezit is van drugs of in drugs handelt, loopt in Thailand dan ook een groot risico.

‘Buckets’
Gevallen zijn bekend waarbij toeristen in disoc’s en bars verdoofd werden door het onopgemerkt toevoegen van een pilletje aan hun drank, bijvoorbeeld in een ‘bucket’ (mix van lokale whisky, Thaise redbull en cola) die in een groep wordt doorgegeven. Door toevoeging van meta-amfetamine ontstaat yaba, een uiterst agressieve drug. Slachtoffers werden vervolgens beroofd.

Zee en zwemmen in Thailand
De zee bij Thailand kan, met name tijdens de moesson, gevaarlijk zijn. De stroming is dan vaak sterker dan in de Noordzee. Elk jaar verdrinken toeristen. Rekening moet ook worden gehouden met zwaar giftige kwallen, die aanzienlijke verwondingen kunnen toebrengen. Laat je lokaal op de hoogte stellen.

Majesteitsschennis
In Thailand is het beledigen van de koning en/of zijn familie strafbaar. Dat hoeft niet een schriftelijke belediging te zijn, maar kan ook een terloopse opmerking zijn die door iemand wordt opgevangen en doorgegeven aan de politie. Het ‘studentikoos’ bekladden van een portret van de koning valt hier ook onder en is eveneens strafbaar. Voorts valt onder majesteitsschennis bewuste onbeleefheid bijvoorbeeld als men bij het spelen van het volkslied voor de aanvang van een voorstelling in een bioscoop of theater, niet opstaat, of stilstaat.

Gokken in Thailand
Gokken is in Thailand bij wet verboden, hetgeen niet wegneemt dat vrijwel overal illegale goktenten bestaan. Veel legale gokpaleizen bevinden zich net over de grens met Cambodja. Wees je er van bewust dat personen, die hun gokschulden niet kunnen voldoen, regelmatig worden gegijzeld of gekidnapt. Daarbij kan ook grof geweld worden gebruikt. Aangeraden wordt deze casino’s te mijden.

Overstromingen in Thailand
Zware stormen en ernstige overstromingen kunnen zonder waarschuwing voorkomen in Thailand, vooral tijdens het regenseizoen dat loopt van mei tot oktober, maar soms ook buiten deze periode. Problemen met transportverbindingen, elektriciteit en communicatielijnen komen geregeld voor in geval van extreem weer en je wordt zodoende geadviseerd steeds goed bij uw reisagent, hotel, hostel en lokale autoriteiten te informeren wat de laatste ontwikkelingen en hun aanwijzingen zijn. Je wordt tevens aangeraden de Engelstalige media en weerberichten te volgen en de website te raadplegen van de Thai Meteorological Department (www.tmd.go.th/en/).

Gezondheidsrisico’s voor reizigers

Er zijn geen bijzondere gezondheidsrisico’s in Thailand. Wel is er vaker sprake van rabiës ofwel hondsdolheid.

Algemeen advies voor Thailand

  • Drink nooit ongezuiverd water. Kraanwater is niet drinkbaar in Thailand. Tandenpoetsen met kraanwater is geen probleem.
  • Blijf uit de buurt van (straat)honden. Dit in verband met hondenbeten en het risico op rabiës oftewel hondsdolheid.
  • Het voedsel is over het algemeen veilig en kan overal gegeten worden, ook langs de kant van de weg.
  • Er is een verhoogde kans op reizigersdiarree.
  • Er is een verhoogd risico op SOA. Gebruik altijd een condoom bij seksueel contact.

De medische faciliteiten in Thailand zijn bijzonder goed te noemen veel artsen zijn in Europa of de VS opgeleid. Vooral in de grote steden evenals de toeristische gebieden zijn voldoende ziekenhuizen en goed opgeleide artsen voorhanden. De artsen spreken ook Engels.

Hieronder vind je informatie voor reizigers van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen onder andere malaria en andere infectieziekten voor Thailand.

Malaria
In Thailand komt in sommige gebieden malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gele koorts
In Thailand komt geen gele koorts voor. Echter, als men VANUIT een gele koorts gebied komt is vaccinatie VERPLICHT.

Hepatitis A
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

DTP
Vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land.

Buiktyfus
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tuberculose
Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Dengue
In Thailand komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Rabiës
In Thailand kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Japanse encefalitis
In Thailand komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Mazelen
In Thailand bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vacinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en je leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor jouw nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra van belang als je zwanger bent, als je gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan drie maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten

Onveilige gebieden in Thailand

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten in de vier provincies Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla. Sinds januari 2004 vinden in deze provincies regelmatig aanslagen plaats. Het gaat daarbij om bomaanslagen, brandstichting en gerichte moordaanslagen. De aanslagen zijn voornamelijk gericht tegen Thaise gezagsdragers, maar in toenemende mate zijn ook burgers het slachtoffer geworden. Vanaf begin 2011 is de intensiteit van de aanslagen toegenomen en vallen er bijna dagelijks (dodelijke) slachtoffers. Sinds het geweld in 2004 in Zuid-Thailand is opgelaaid zijn meer dan 4.000 mensen omgekomen, waaronder een klein aantal buitenlanders. Treinreizen in de zuidelijke provincies worden ontraden.

Naar aanleiding van de spanningen met Cambodja over de internationale begrenzing tussen beide landen rondom onder meer de tempel Preah Vihear worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten in de provincie Sisaket. Begin februari 2011 braken in het gebied rondom Preah Vihear in de provincie Sisaket gevechten uit tussen de Thaise en Cambodjaanse legers waarbij zowel burgers als militairen zijn omgekomen. Eind mei 2011 hebben ook gevechten plaats gevonden rondom twee andere tempels in de provincie Surin, waarbij aan beide kanten wederom een aantal doden is gevallen. De situatie blijft gespannen.

De situatie langs de noordelijke en noordwestelijke Thaise grens met Myanmar/Birma kan onrustig zijn door sporadische gevechten tussen het Birmese leger en gewapende etnische groepen waardoor grensovergangen tussen beide landen gesloten kunnen zijn. Het (ter plaatse) inwinnen van actuele informatie wordt aanbevolen.

Reisverzekering Thailand

Zorg voor dat je naar Thailand vertrekt voor een goede reisverzekering met dekking voor:

  • SOS kosten (o.a. hulpverlening, repatriëring, extra verblijfskosten en redddingskosten).
  • Bagagedekking, voor diefstal verlies enne beschadiging van bagagedekking
  • Medische kosten, alleen een basiszorgverzekering is meestal niet voldoende.

Ga je vaker per jaar op reis dan is een doorlopende reisverzekering meestal de beste keuze. Is dit niet het geval dan kan voor je reis naar Thailand een een kortlopende reisverzekering volstaan.

Let op de duur van je verblijf in Thailand
Ga je backpacken of overwinteren, dan zijn hiervoor speciale reisverzekeringen het beste geschikt. Voor normale (doorlopende) reisverzekeringen geldt maximale reisduur. De maximale reisduur loopt per reisverzekeraar sterk uiteen. Met een doorlopende reisverzekering kun je maximaal 42 tot 365 dagen in Thailand verblijven (afhankelijk van je polis en verzekeraar). Met een kortlopende reisverzekering in de regel maximaal 60 dagen. Een Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is het meest geschikt voor een lang verblijf (overwinteren) in Thailand. Ga je werken tijdens je Backpackreis dan is ook de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance het meest geschikt.

Dekkingsgebied
Voor reizen naar Thailand is werelddekking noodzakelijk.

Bagagedekking
Neem je veel of kostbare bagage mee (smartphone, tabletcomputer, laptop, film/foto apparatuur) kijk dan naar de hoogte van de vergoedingen op een reisverzekering. Kies eventueel voor hogere verzekerde bedragen.

Dekking Medische kosten
Wij adviseren altijd om op je reisverzekering ook de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je (basis)zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland.

Bijzondere sporten
Ga je in Thailand bijzondere sporten beoefenen? Of neem je een kostbare sportuitrusting mee? Zorg dan voor een reisverzekering met uitbreiding voor bijzondere/gevaarlijke sporten. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen en zweefvliegen.

Hoe sluit ik een reisverzekering voor Thailand af?

Je kan op de website van Reisverzekeringblog.nl eenvoudig en snel een kortlopende reisverzekering voor Thailand afsluiten. Bereken zelf de premie en kies de dekking die bij jouw reisgedrag past. Je ontvangt de polis en de polisvoorwaarden direct per e-mail. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen over een reisverzekering voor Thailand?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor Thailand of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739