vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Hoe vergelijk je een reisverzekering? Lees de tips!

Hoe vergelijk je een reisverzekering?
Hoe vergelijk je een reisverzekering?

Er zijn verschillende websites op internet waar je de premie van een reisverzekering kunt vergelijken. Maar de premie is natuurlijk maar één aspect van een reisverzekering. Je wilt de juiste reisverzekering en daar niet teveel voor betalen.

Ben je van plan om enkele verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken, zorg dan dat je vooral op de belangrijkste dekkingen let. In dit artikel noemen we een aantal dekkingen, die belangrijk zijn voor reizigers en die alleen op een reisverzekering worden vergoed.

Reisverzekering vergelijken: toets de juiste zaken

Voordat je een reisverzekering afsluit vergelijk je misschien wat vergoedingen. Het naast elkaar leggen en beoordelen van dekkingen is nooit verkeerd. Toch moet je eerst weten en nagaan welke polisdekkingen echt belangrijk zijn. Pas dan kun je toetsen of een reisverzekering goed of minder goed bij jouw vakantie past.

Neem je veel bagage mee dan verifieer je de bagagedekking van verschillende verzekeraars. Neem je contant geld mee? Sommige reisverzekeraars vergoeden niets bij verlies of diefstal, anderen juist wel.

Belangrijke dekking vergelijken: onvoorziene kosten

Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering is ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt.

De dekking extra reiskosten vergelijken

Het kan zijn dat je door een natuurramp, stakingen of ongeregeldheden, extra reiskosten moet maken. Je moet bijvoorbeeld van een andere luchthaven vertrekken. In dat geval is er sprake van overmacht en kun je deze kosten claimen bij je reisverzekeraar. Er zijn een aantal reisverzekeringen die geen vergoeding bieden voor deze kosten. Ook zijn er reisverzekeraars die deze extra kosten deels vergoeden. Slechts 36%* van alle reisverzekeringen, vergoed de volledige kostprijs. Wil jij goed verzekerd zijn tegen extra reiskosten? Beoordeel dan je reisverzekering op deze dekking.

Tip: vergelijk de dekking ‘extra verblijfskosten’

Het komt steeds vaker voor dat reizigers onvoorzien langer op de vakantiebestemming moeten blijven. Wij noemen een aantal voorbeelden:

  • Een staking van verkeersleiders zodat er niet gevlogen kan worden.
  • Een natuurramp zoals de IJslandse aswolk.
  • Overstromingen in Thailand of Australië.
  • Onlusten, zoals de bezetting van een luchthaven.

Je begrijpt dat dit een belangrijke dekking is op je reisverzekering die je zeker moet toetsen en je eigenlijk altijd moet meenemen in je vergelijking. Zeker wanneer je bedenkt dat 74%* van de reisverzekeraars beperkingen kennen ten aanzien van de vergoeding.  Ongeveer 5%* keert niets uit. Maar 21%* van de reisverzekeraars vergoeden alle kosten, wanneer het gaat om onvoorziene verblijfskosten.

Reisverzekeringen vergelijken, waar nog meer op letten?

In veel gevallen kijk je bij het vergelijken van een reisverzekering naar wat je uiteindelijk moet betalen. Dat is op zich prima, want er kan sprake zijn van premieverschillen. Daarnaast is het logisch dat een verzekeraar die meer vergoed ook iets duurder is. Wij geven je nog een aantal adviezen waar je op moet letten bij het beoordelen en vergelijken van reisverzekeringen, zoals:

  • Geldt er een eigen risico op bagageschade?
  • Zijn kinderen gratis meeverzekerd?
  • Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten?

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Bij Reisverzekeringblog.nl kun je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten van de , Allianz Global Assistance.

Vragen?

Heb je vragen over het vergelijken van een reisverzekering? Neem dan contant met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

*Bron: MoneyView, een onafhankelijke onderzoeks- en bechmarkinstituut voor financiële dienstverleners.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739