vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering voor buitenlander in Nederland € 1,60 per dag

Reisverzekering voor buitenlander in NederlandEen reisverzekering voor een buitenlander in Nederland heb je hier voor € 1,60 per dag. Jij kan deze verzekering afsluiten voor je buitenlandse gast, de polis ontvang je binnen een uur als je betaalt met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal.

Met deze reisverzekering voor buitenlanders in Nederland is jouw gast voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene medische kosten en tandheelkundige kosten na een ongeval. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder.

Reisverzekering voor een buitenlander in Nederland

De Schengen Visitor-verzekering van OOM is een prima verzekering voor iedere buitenlander die naar Nederland of elders in Europa reist en verzekerd wil zijn voor onverwachte medische kosten en repatriëring. Voor deze reisverzekering geldt geen medische acceptatie of leeftijdsbeperking. De buitenlander is onder andere verzekerd voor:

 • huisarts;
 • geneesmiddelen;
 • ambulancevervoer;
 • specialistische zorg;
 • ziekenhuisopname;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

De reisverzekering vergoedt onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door ongeluk, een acute blindedarmontsteking of een gebroken been van een buitenlander in Nederland. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring):

 • Repatriëring/evacuatie, dekking tot maximaal € 30.000,-
 • Opsporing/redding, dekking tot maximaal € 10.000,-
 • Vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst, dekking maximaal € 10.000,-

Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren:

 • Aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken, maximaal € 1.250.000,- per gebeurtenis.
 • Zekerheidsstelling, maximaal € 125.000,-

Er is alleen dekking wanneer de aansprakelijkheidsverzekering op het polisblad staat.

Wat kost de reisverzekering voor buitenlanders?

Met de reisverzekering voor buitenlanders ben je, afhankelijk van zijn/haar leeftijd, vanaf € 1,60 per dag verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Zie de onderstaande tabel voor bijzonderheden:

LeeftijdPremie per dag Eigen risicoMax. looptijd
0 t/m 69 jaar€ 1,60€ 50,-6 maanden
70 t/m79 jaar € 6,00€ 100,-6 maanden
80 jaar en ouder€ 8,00€ 200,-3 maanden
De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-
Aansprakelijkheidsverzekering is de premie voor één persoon € 0,18 per dag. Voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Hoe lang is de reisverzekering geldig?

Je kan de reisverzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Is de buitenlander 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig. Loopt de verzekering af? Je kan de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten.

Sluit hier de reisverzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn af:

Waar is de reisverzekering geldig?

De reisverzekering voor buitenlanders geldt in alle landen die onder het schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen,
Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: De verzekering geldt niet in je land van herkomst, de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Wat dekt de verzekering niet?

Voor deze reisverzekering geldt geen medische acceptatie, maar er wordt wel gevraagd of je een ziekenhuisopname verwacht. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de reisverzekering afsloot? Dan vergoedt de verzekeraar deze kosten niet. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had. Voor sommige behandelingen krijgt je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

 • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
 • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
 • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739