vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering voor code oranje land (zonder corona dekking)

Reisverzekering voor code oranje land (zonder corona dekking)
Reisverzekering voor code oranje land (zonder corona dekking)

Een reisverzekering voor een code oranje land (zonder corona dekking) kan je hier afsluiten. Je bent dan wel voor alle risico’s verzekerd die niet met corona (Covid-19) te maken hebben. Handig voor bijvoorbeeld personen die volledig gevaccineerd zijn en toch verzekerd op reis willen gaan naar een code oranje land.

Wij bieden je de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Die sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf €1,50 per dag (met uitgebreide bagagedekking van € 4.000,-).

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Je kan de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, jouw partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie je op reis gaat.

Reisverzekering voor code oranje land (zonder corona dekking)

Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering van Allianz geen dekking voor coronagerelateerde schades. Wordt je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, of breek je een been, dan is dit wel verzekerd. Het is dus een volwaardige en volledige reisverzekering alleen met uitsluiting van schade die met corona te maken hebben, zoals:

 • Medische kosten bij diagnose Covid-19.
 • Verplichte quarantaine door een overheid.
 • Vergoeding verplichte (PCR) test.

Wat is buiten corona wel verzekerd met deze kortlopende reisverzekering?

Tijdens een buitenlandse vakantie kunnen zich extra kosten aandienen, die door de Allianz reisverzekering gedekt zijn. Het gaat om de volgende bijzondere kosten:

 • Extra reis- of verblijfskosten in verband met ongeval of ziekte (geen corona), inclusief medische begeleiding en vervoer naar Nederland.
 • Reis- en verblijfskosten van een familielid, voor zover noodzakelijk ter ondersteuning van een verzekerde.
 • Vervoer stoffelijk overschot naar Nederland (of het woonland), dan wel de kosten van de begrafenis of crematie ter plaatse, inclusief de reis- en verblijfskosten van overgekomen familieleden.
 • Opsporing, redding- en bergingskosten door de bevoegde instantie.
 • Extra kosten langer verblijf, bijvoorbeeld door staking of natuurrampen.
 • Bij terugroeping de extra reiskosten naar Nederland, alsmede de terugreiskosten naar de oorspronkelijke bestemming.

Allianz reisverzekering voor je reisbagage

Reisbagage is bij Allianz standaard meeverzekerd op een kortlopende reisverzekering voor maximaal € 4.000,-. Jouw bagage is gedekt tegen nagenoeg elke gebeurtenis. Bij verlies, diefstal, vermissing of beschadiging is de volgende bagage verzekerd:

 • kleding, koffers, persoonlijke eigendommen;
 • reisdocumenten (waaronder paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs);
 • rijwielen, kinder- en invalidenwagens;
 • surfmateriaal, opblaasbare en opvouwbare boten;
 • ski’s en toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen;
 • foto-, film en videoapparatuur;
 • hobby- en sportuitrusting;
 • sieraden, kostbaarheden, horloges, bont;
 • muziekinstrumenten en optische instrumenten, zoals verrekijkers en microscopen;
 • geluids-, beeld-, fax- en computerapparatuur.

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering voor een code oranje land afsluiten zonder dekking voor corona gerelateerde schades? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de kortlopende reisverzekering voor oranje landen (zonder corona dekking)

Hebben jullie een reisverzekering voor code oranje landen zonder corona dekking?

Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering van Allianz gewoon dekking voor alle schades die niet met corona te maken hebben. Stel je breekt een been of je fotocamera wordt gestolen, dan is dat normaal verzekerd.

Wat kan ik van een Allianz kortlopende reisverzekering verwachten?

Met een Allianz kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. 

Wat kost een Allianz reisverzekering?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor heel Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf €1,50 per persoon per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking , als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.
Let op: Alle corona gerelateerde medische kosten worden niet vergoed bij code oranje of rood!

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Hoe snel krijg ik de polis van de reisverzekering?

Die ontvang je, na betaling, direct per e-mail. Dus je hoeft er niet op te wachten.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een Allianz reisverzekering of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 (09.00 -12.00 uur) (09.00 -12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739