vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering voor negatief reisadvies (code oranje) afsluiten

Heb je een reisverzekering voor een negatief reisadvies (code oranje) nodig? Die kan je hier eenvoudig en snel afsluiten! Op deze website kan je de Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kiezen.

Met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering en reisverzekering, ben je altijd uitstekend en volledig verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten. Deze verzekering biedt ook dekking als je naar een land reist met een negatief reisadvies (code oranje).

Er kan, ondanks het negatieve reisadvies, een reden zijn dat je naar het buitenland moet reizen. Dat noemen wij essentiële of noodzakelijke reizen. Of misschien wil je toch op vakantie omdat jij dat veilig acht. Die keuze maak je zelf, reizen is een grondrecht. Daarnaast ben je niet verplicht om je aan een reisadvies te houden. Natuurlijk heb je wel een eigen verantwoordelijkheid, zoals blijf thuis bij klachten en laat je testen. De kans op besmetting in een vliegtuig of tijdens je reis is gering als jij je aan de basismaatregelen houdt, zoals 1,5 afstand, handen wassen, mondkapje dragen en thuis blijven bij klachten.

Reisverzekering voor negatief reisadvies – code oranje -afsluiten

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. De verzekering met volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje) is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en kan zelf ook nog beïnvloeden door de pakketkeuze, dekkingsgebied of een hoger eigen risico.

Wat is een negatief reisadvies (code oranje of rood)?

Een negatief reisadvies is advies van de overheid over de veiligheid in andere landen. Belangrijk daarbij is te weten dat het slechts een advies is en het advies is niet bindend. Er is dus niet sprake van een reisverbod. Tijdens de corona pandemie heeft de Nederlandse overheid besloten om vrijwel alle landen op code oranje te zetten. De regering heeft liever niet dat Nederlanders gaan reizen tijden de pandemie. Het advies om niet te reizen geldt alleen voor niet-essentiële reizen, zoals vakanties. Mocht je op reis gaan dan is het belangrijk dit goed voor te bereiden en je aan de corona regels te houden. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten maakt daar onderdeel van uit. Die kan je op deze website afsluiten.

Reisverzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor code oranje:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Overzicht dekkingen code oranje verzekering

De reis- en ziektekostenverzekering kan je geheel naar eigen wens samenstellen. Zo kan je de reisverzekering o.a. uitbreiden met een:

 • SOS-verzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Ziektekostenverzekering voor medische kosten.

Je hebt de keuze uit werelddekking exclusief de VS of werelddekking inclusief de VS.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Je hebt de keuze uit werelddekking exclusief de VS of werelddekking inclusief de VS.

Let op! wil je verzekerd zijn voor medische kosten in een code oranje land? Dan moet je ook de ziektekostendekking kiezen!

Gunstige premie reisverzekering negatief reisadvies

De premie voor deze reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Een rekenvoorbeeld om dit duidelijke te maken. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor 1 maand € 130,17

Wil je weten wat jij voor premie moet betalen maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Uitgebreid);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Vragen en antwoorden over het coronavirus en de reisverzekering

Ik reis naar of in een land waar de code geel, oranje of rood is. Welke kosten zijn gedekt op mijn verzekering(en)?

Heb je een Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering afgesloten dan betalen zij de medische kosten ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via het noodnummer. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn jouw medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.Heb je een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood. De enige uitzondering is de annuleringsverzekering. Deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal OOM alleen vergoeden als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je de Tijdelijk in het Buitenland van OOM dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekering voor een negatief reisadvies (code oranje) (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over deze verzekering.

Hebben jullie een reisverzekering voor een negatief reisadvies (code oranje)?

Jazeker, je kan voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kiezen. Deze is ook geldig bij een negatief reisadvies (code oranje landen of gebieden). De verzekering kan je uitbreiden met een ziektekostendekking (zonder ziektekostendekking ben je niet voor medische kosten gedekt).

Ik reis naar naar een land waarvoor een negatief reisadvies (code oranje) geldt, ben ik dan wel verzekerd?

Ja, heb je de Tijdelijk in het Buitenlandland verzekering met ziektekostendekking afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Kan ik de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor een korte periode afsluiten?

Ja, ook als je maar een week, 14 dagen of 3 weken naar een code oranje land reist kan je deze verzekering afsluiten. De verzekering kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.

Wat kost een reisverzekering voor een negatief reisadvies?

Een reisverzekering voor code oranje heb je al vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor de medische reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder of jonger dan is alleen Regular of Uitgebreid mogelijk. Maak zelf even vrijblijvend een premieberekening.

Wat valt er onder de dekking van de reisverzekering?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Uitgebreid ziektkostendekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze reisverzekering nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering of een ongevallenverzekering.

Waarvoor geldt de SOS dekking?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking. De SOS-dekking is standaard meeverzekerd als je voor de ziektekostendekking kiest.

Wordt een coronatest (COVID-19 test) vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn reisverzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor een negatief reisadvies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739