vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisziekte treft ruim 40% van alle Nederlandse gezinnen

Reisziekte treft ruim 40% van alle nederlandse gezinnen Een reis met de auto, vliegtuig en in sommige gevallen zelfs de boot is niet voor iedereen even leuk. Reisziekte kan een leuke dag uit of reis verstoren. Een probleem waar meer dan 40% van de Nederlandse gezinnen wel eens last van heeft.

Dit bleek uit onderzoek van Primatour, uitgevoerd door Kien onder 590 Nederlanders van 16 jaar en ouder.

Niet op reis wegens reisziekte

Het merendeel van de mensen weet niet wat de oorzaak van reisziekte is. Bijna tweederde van de ondervraagden weet dan ook niet wat je eraan kunt doen en maar liefst 16% geeft zelfs aan het reizen te beperken vanwege reisziekte.

Gezinnen die last hebben van reisziekte ervaren dit vooral bij het reizen per auto, gevolgd door de boot en daarna het vliegtuig. Het merendeel ondervindt reisziekte bij zowel korte als lange ritten. Je hoeft dus niet op vakantie te gaan om last te krijgen van reisziekte! Dat het alleen bij kinderen voorkomt is onjuist. Tweederde van de mensen die er wel eens last van heeft, is 18 jaar of ouder.

Oorzaak reisziekte

Reisziekte is de verzamelnaam van wagen-, zee- en luchtziekte en heeft te maken met het evenwichtsorgaan. Bij reisziekte zijn de hersenen in de war omdat het evenwichtsorgaan beweging registreert, terwijl de ogen stilstand waarnemen.

Dat kan bijvoorbeeld op zee gebeuren: het evenwichtsorgaan registreert de deining van de zee, maar omdat het lichaam en de stuurhut dezelfde beweging maken, registreren de ogen stilstand. Hierdoor kan duizeligheid optreden, gevolgd door misselijkheid en braken. Laatstgenoemde zijn de meest voorkomende en vervelende gevolgen van reisziekte.

Merendeel treft geen voorzorgsmaatregelen

Reisziekte kan voorkomen worden. Desondanks treft 56% van de gezinnen, die wel eens last hebben van reisziekte, géén voorzorgsmaatregelen wanneer men op reis gaat. Naast enkele maatregelen om reisziekte te voorkomen, zoals frisse lucht, afleiding en voldoende pauzeren, kan het geneesmiddel Primatour uitkomst bieden. Primatour is een veelgebruikt middel tegen elke vorm van reisziekte.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739