vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reizen naar Cuba? Geldige reisverzekering verplicht!

Reizen naar Cuba? Geldige reisverzekering verplicht!

Reizen naar Cuba? Geldige reisverzekering verplicht!

Vanaf 2010 moeten reizigers naar Cuba kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige reisverzekering met medische kosten dekking. De reisverzekeraar moet ook erkend zijn door de Cubaanse overheid.

Welke reisverzekeraars precies erkend werden door Cuba, kon niemand vertellen. Gelukkig is er inmiddels meer duidelijkheid omtrent deze regelgeving en laten wij je een overzicht zien van erkende reisverzekeraars in Cuba.

Erkende reisverzekeraars

Begin deze maand is er een lijst uitgebracht van verzekeraars die erkend zijn door de Cubaanse overheid. Bij aankomst in Cuba moet je kunnen aantonen dat je een reisverzekering hebt inclusief de dekking medische kosten. Uiteraard moet je ook kunnen aantonen dat de reisverzekering geldig is in Cuba voor de periode dat jij daar zal verblijven. In de Havana Journal werd de volgende lijst gepubliceerd van erkende verzekeraars:

Nederland:

 • ANWB
 • Allianz Global Assistance
 • Eurocross
 • Ohra
 • SAS Alarm Service
 • SOS International

Mijn reisverzekeraar staat er niet bij! Wat nu?

Voor reizigers is dit overzicht wellicht enigszins verwarrend. Er staan slechts enkele namen op de lijst en de meeste bekende reisverzekeraars ontbreken. Maar de meeste reisverzekeraars werken samen met een alarmcentrale wat betreft hulp in het buitenland. Reisverzekeraars zijn dus meestal partners van bovengenoemde alarmcentrales. Informeer bij je reisverzekeraar of zij erkend zijn door de Cubaanse overheid.

Nederlandse reisverzekering geldig in Cuba

Het is dus niet zo dat je bij het binnenkomen van Cuba, direct een Cubaanse verzekering moet afsluiten. Een Nederlandse reisverzekering met de juiste dekking en erkend door de Cubaanse overheid is voldoende. Wanneer je niet kunt aantonen dat je voldoende bent verzekerd, moet je bij binnenkomst in Cuba alsnog een Cubaanse verzekering aanschaffen. Hierdoor is de Cubaanse overheid er zeker van dat je altijd verzekerd bent tegen medische kosten in Cuba.

Reizigers naar Cuba dienen een polisoverzicht (Engelstalig) mee te nemen op reis, om bij de grensovergang aan te kunnen tonen dat zij verzekerd zijn. Weet je niet zeker of jouw reisverzekeraar erkend is in Cuba, informeer hier dan naar bij je reisverzekeraar.

Amerikaanse reisverzekering niet geldig in Cuba

Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen bieden geen dekking in Cuba. Daarom moeten Amerikaanse toeristen altijd een reisverzekering hebben van een Cubaanse verzekeringsmaatschappij. Hoogstwaarschijnlijk is dit dan ook de reden waarom de regelgeving voor toeristen in Cuba verandert per 1 mei 2010.

Zorgverzekering met wereldwijde medische dekking

Indien je een basiszorgverzekering in Nederland hebt is dat niet voldoende om Cuba binnen te komen. Maar wanneer je een aanvullende ziektekostenverzekering met medische dekking wereldwijd hebt afgesloten, is deze wel geldig in Cuba (mits je zorgverzekeraar erkend is door de Cubaanse overheid). Wanneer je in het bezit bent van een zorgverzekering met een aanvullende dekking voor medische kosten wereldwijd, vraag je de zorgverzekeraar om een Engelstalig verzekeringsbewijs en informeer of deze erkend is door de Cubaanse regering.

Een reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een reisverzekering voor Cuba afsluiten. Vraag voordat je op reis gaat een Engelse verzekeringsverklaring op versie, zodat men in Cuba kan zien dat je een reisverzekering hebt met medische dekking voor de periode dat je in Cuba zal verblijven.

De Cubaanse overheid stelt als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij erkend moet zijn. Allianz Global Assistance voldoet aan alle gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Wie van plan is om naar Cuba te reizen, adviseren wij om bij ons ook een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je allemaal voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: info@reisverzekeringblog.nl onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer.

Sluit hier een kortlopende reisverzekering af met gratis Cuba verzekeringsverklaring:

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. €1,50 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Langlaufen
 • Annuleringsverzekering

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Vragen?

Heb je een vraag over een Engelstalige verklaring voor Cuba of een reisverzekering voor Cuba? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739