vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering in Cuba verplicht – Hier gratis Engelstalige verzekeringsverklaring

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

Reizigers die naar Cuba reizen moeten vanaf 1 mei 2010 kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige reisverzekering.

De Cubaanse regering stelt wel als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij waar de reisverzekering is afgesloten, erkend is door de Cubaanse overheid. Dat is meestal niet het geval en daarom zul je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten.

Dekking voor medische kosten verplicht

Reisverzekering in Cuba verplicht - Hier gratis Engelstalige verzekeringsverklaring
Reisverzekering in Cuba verplicht – Hier gratis Engelstalige verzekeringsverklaring

De overheid van Cuba wil dat iedere reiziger op elk moment kan aantonen dat hij een geldige reisverzekering heeft. Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba.

Verzekeringsmaatschappij moet erkend zijn door Cubaanse overheid

De regering stelt wel als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij erkend is door Cuba. 

Reizigers naar Cuba, vraag een Engelse verklaring

Wie van plan is om naar Cuba te reizen adviseren wij contact op te nemen met de reisverzekeraar. De reisverzekeraar kan bij de polis een Engelse verklaring verstrekken waar op staat waar je allemaal voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Wellicht accepteren ze in Cuba deze verklaring en zal je geen Cubaanse verzekering moeten afsluiten.

Een reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een reisverzekering voor Cuba afsluiten. Vraag voordat je op reis gaat een Engelse verzekeringsverklaring op versie, zodat men in Cuba kan zien dat je een reisverzekering hebt met medische dekking voor de periode dat je in Cuba zal verblijven.

De Cubaanse overheid stelt als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij erkend moet zijn. Allianz Global Assistance voldoet aan alle gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Wie van plan is om naar Cuba te reizen, adviseren wij om bij ons ook een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je allemaal voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een e-mail te sturen naar: info@reisverzekeringblog.nl onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer.

Wat kost een reisverzekering?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al v.a. €1,50 per dag. Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Zie hier ons premie-0verzicht:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

  • Europa of werelddekking
  • Reisongevallen
  • Medische Kosten
  • Geld en reischeques
  • Automobilistenhulpverzekering
  • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
  • Annuleringsverzekering

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico’s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de verplichte reisverzekering voor Cuba en de Engelstalige verzekeringsverklaring (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een (reis)verzekering verplicht voor Cuba?

Ja. Wat veel reizigers niet weten is dat er enkele landen zijn waar een reisverzekering voor medische kosten dekking en/of repatriëring verplicht is, dat geldt ook voor Cuba.

Waar moet een reisverzekering voor Cuba aan voldoen?

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met dekking voor medische kosten. Naast toeristen zijn ook Cubanen woonachtig in het buitenland, verplicht een reisverzekering met dekking voor medische kosten te hebben afgesloten bij binnenkomst in Cuba. De Cubaanse overheid stelt aan de (reis)verzekering een aantal voorwaarden:
– De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid.
– Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba?

Sluit eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring. Vermeld daarbij altijd je polisnummer. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten vermeld dan ook wanneer je naar Cuba reis en de wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Kan ik bij jullie een goedgekeurde reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Ja, dat kan. Kijk hier voor een kortlopende reisverzekering of voor een doorlopende reisverzekering voor Cuba.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Cuba?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport of medische kosten.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment. Als je een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba nodig hebt, dan moet je deze ongeveer een week voor je vertrek aanvragen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739