vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reizen met huisdier in Europa eenvoudiger

Reizen met huisdier in Europa eenvoudiger

Reizen met huisdier in Europa eenvoudiger

Op vakantie met je huisdier naar het buitenland? Dan is er goed nieuws. Over anderhalf jaar wordt het gemakkelijker om te reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Unie. Er is een akkoord voor nieuwe soepeler regels voor lidstaten.

De nieuwe wetgeving is het vervolg op de invoering van paspoorten voor huisdieren (honden, katten en fretten). De nieuwe wetgeving kent eenvoudige regels over de identificatie en de inenting tegen hondsdolheid.

Zo zullen ook jonge dieren van twaalf tot zestien weken die ingeënt zijn, maar nog niet immuun, mogen reizen. Reizen met meer dan vijf gezelschapsdieren wordt ook mogelijk. Dat was tot dusver verboden om misbruik voor commerciële doeleinden te voorkomen. Er zijn nu uitzonderingen mogelijk voor wedstrijden, shows of sportevenementen.

Het Europees Parlement keurde de regels vorige maand goed. Maandag zetten de lidstaten het licht op groen. De nieuwe regels worden over anderhalf jaar van kracht.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Er zijn steeds meer vakantiegangers die huisdieren mee op vakantie nemen. Maar ook je huisdier kan tijdens de vakantie wat overkomen. Daarom is het raadzaam om voor een reisverzekering te kiezen waar je huisdier ook meeverzekerd is. Lees hier meer: Reisverzekering voor huisdieren.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739