vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Rijksoverheid: Meld op visumaanvraag voor Rusland juiste doel van bezoek!

De Rijksoverheid heeft het reisadvies voor Rusland aangevuld met informatie over een visumaanvraag voor Rusland. 

In het aangepaste reisadvies wordt benadrukt dat je bij een visumaanvraag voor Rusland (De Russische Federatie) het juiste reisdoel moet opgeven. Heb je bij het aanvragen van een visum voor Rusland als doel ‘toerisme’ opgegeven en onderneem je tijdens jouw reis toch bewust of onbewust andere activiteiten zoals zakelijke of journalistieke, dan kan dit problemen opleveren. Je kunt een boete krijgen, gedeporteerd worden en een langdurig inreisverbod krijgen.

Voor reizen naar Rusland heb je naast een geldig reisdocument ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kan je krijgen bij de ambassade van Rusland in Den Haag. Vraag na welke documenten je nodig hebt en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Visum Rusland en reisverzekering

Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Bij een aanvraag voor een visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dat kan door bij je visumaanvraag een Engelstalige verklaring in te leveren. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Let er ook op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. Wanneer je op onze website een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluit ontvang je gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring (zie onderstaand voorbeeld) die je nodig hebt voor de visumaanvraag. De verklaring wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd. Lees hier meer: www.reisverzekeringblog.nl/rusland-reisverzekering-met-gratis-engelstalige-verklaring/

Een goede reisverzekering voor Rusland is sowieso van belang. Als je in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijg je niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af.

Voorbeeld verzekeringsverklaring voor Rusland

Engelse-verklaring-Rusland1

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739