vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Financieel garant staan voor een Schengen visum voor Nederland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Financieel garant staan voor een visum
Financieel garant staan voor een visum

Een bezoeker uit het buitenland die een visum voor Nederland aanvraagt, moet kunnen aantonen dat hij of zij over voldoende financiële middelen beschikt. Is dat niet mogelijk dan kan iemand in Nederland (financieel) garant staan voor die persoon.

Voor de visumaanvraag is ook een reisverzekering verplicht. Deze reisverzekering dient tevens ter bescherming van de garantsteller. De garantsteller is namelijk financieel verantwoordelijk voor de gast.

Financiële eisen

Wanneer je garant staat voor een visumaanvraag, moet je aan bepaalde financiële eisen voldoen. Daarnaast moet het formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ ingevuld worden. Dit formulier moet de visumaanvrager met nog een aantal documenten inleveren bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar hij of zij vandaan komt. Over de verdere procedure voor een visumaanvraag lees je hier meer: www.reisverzekeringblog.nl/procedure-visumaanvraag-reisverzekering

Voldoende financiële middelen bij bezoek aan Nederland

Iedere buitenlander die Nederland bezoekt, moet kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken. Dit houdt in dat een buitenlandse bezoeker € 55,- per dag uit moet kunnen geven. Wanneer een buitenlandse gast zelf onvoldoende financiële middelen heeft, kan iemand in Nederland garant staan. De zogenaamde garantsteller (referent) moet  in 2018 minstens ​€ 1.578,00 bruto per maand verdienen (zonder vakantiegeld) om garant te kunnen staan.

Bewijs van garantstelling

Om garant te kunnen staan voor iemand, moet allereerst het formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ worden ingevuld. Het formulier moet worden ingevuld en de handtekening moet worden gelegaliseerd bij de gemeente. Lees meer: www.reisverzekeringblog.nl/garantstelling-visum-reisverzekering

In loondienst en garant staan

Als je in loondienst werkt en voor iemand garant wilt staan, heeft de visumaanvrager in het buitenland de volgende documenten nodig:

 • het ingevulde, ondertekende en gelegaliseerde document ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’;
 • een kopie van een arbeidscontract dat nog minstens 12 maanden doorloopt vanaf het moment van de visumaanvraag;
 • een kopie van de laatste drie loonstrookjes;
 • een kopie van het paspoort van de garantsteller.

Ondernemer en garant staan

Indien je zelfstandig ondernemer bent en voor iemand garant wilt staan, heeft de visumaanvrager de volgende documenten nodig:

 • het ingevulde, ondertekende en gelegaliseerde document ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’;
 • een recent uittreksel van de inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel;
 • de meest recente definitieve aanslag inkomstenbelasting van de Belastingdienst;
 • en een recente winstrekening en verliesrekening, waaruit blijkt wat de nettowinst is.

Garant staan en reisverzekering

Een belangrijke voorwaarde voor buitenlandse toeristen, om een visum (Visum Kort Verblijf) te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet men kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten. Voor deze reisverzekering, gelden de volgende voorwaarden:

 • De geldigheid van deze reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode;
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden;
 • De reisverzekering moet de kosten van repatriëring dekken;
 • De reisverzekering moet medische kosten voor minimaal € 30.000,- dekken.

Ter bescherming van de garantsteller is reisverzekering erg belangrijk. Door de garantstelling loop jij financieel risico. Je kunt daarom ook zelf een reisverzekering afsluiten voor de buitenlandse gast waar je voor garant staat. Bij Reisverzekeringblog heb je de keuze uit twee reisverzekeringen voor een visumaanvraag en garantstelling. De premie bedraagt slechts € 2,00 per dag.

Reisverzekering voor visum

Een belangrijke voorwaarde om een visum te kunnen verkrijgen, is een medische reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten en medische kosten. De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Afsluiten van een medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een visumreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast. Wij verzenden de polis tevens per post.

Vraag: Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?
Antwoord: Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739