vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ryanair verwacht moeilijk jaar, ondanks 'recordwinst'

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De Ierse prijsvechter Ryanair heeft over het afgelopen boekjaar een recordwinst geboekt.

In totaal maakte de luchtvaartmaatschappij een winst van 560 miljoen euro. Een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Ryanair verwacht echter wel een daling van de nettowinst dit boekjaar.

Omzet gestegen

Ryanair zag de omzet wel met 19 procent groeien, tot 4,32 miljard euro. De luchtvaartmaatschappij vervoerde bijna 76 miljoen passagiers, een stijging met 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De verwachte daling van de nettowinst zou er vooral komen door de stijging van de brandstofprijzen. Hierdoor verwacht het bedrijf dat de winst komend jaar daalt tot ruim 400 miljoen euro.

 Recessie

‘We zijn er vorig jaar in geslaagd de kosten te verlagen en de prijzen iets te verhogen, maar dit jaar wordt dat een moeilijkere opdracht, aangezien de recessie toeslaat in Europa’, verklaarde Howard Miller, financieel directeur van Ryanair.

‘Spanje is heel wat zwakker, Italië wordt zwakker en we kunnen de prijzen niet verder verhogen als passagiers minder te besteden hebben’, aldus Miller.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739