vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengen visum verzekering: verplicht voor een visumaanvraag

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Een visum verzekering voor Schengen is een medische reisverzekering. Deze heb je nodig voor een visumaanvraag voor Schengenlanden zoals Nederland. Het is één van de voorwaarden om een visum te kunnen krijgen.

Medische verzekering voor Schengenvisum

Ontvang je buitenlandse gasten die willen reizen met een Schengenvisum? Bijvoorbeeld familie, vrienden of een partner uit een visumplichtig land, dan is het goed om in Nederland alvast de medische reisverzekering af te sluiten. Deze is noodzakelijk voor een visumaanvraag.

Sluit nu een Schengen verzekering voor een visum af

Schengen visum verzekering
Schengen visum verzekering

Een buitenlandse gast die vanuit een visumplichtig land naar Nederland wil komen moet vooraf een Schengenvisum aanvragen. Dat kan bij de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet bij zijn aanvraag kunnen aantonen dat er ook een medische verzekering is afgesloten die voldoet aan de voorwaarden voor een Schengenvisum. Het bewijs hiervan – de polis – moet de visumaanvrager tonen op de ambassade.

Visum eisen voor de verzekering

Een dergelijk verplichte medische verzekering moet aan aantal voorwaarden voldoen anders wordt er geen visum verstrekt. Deze zijn:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring.
 • Een minimale dekking van € 30.000,– voor ziektekosten.
 • Moet geldig zijn voor alle Schengen lidstaten.
 • De verzekerde periode moet gelijk zijn aan de gehele duur van het verblijf in het Schengengebied.

Wie kan deze medische verzekering afsluiten?

Deze medische verzekering voor een visum kan ook door een belanghebbende in Nederland worden afgesloten. De belanghebbende kan zijn:

 • Een referent (garantsteller/logiesverstrekker).
 • Een vriend, familie of een partner.

In dat geval is belanghebbende tevens de verzekeringsnemer (premiebetaler) en de visumaanvrager (buitenlandse gast) is de verzekerde.

Na het afsluiten ontvang jij de polis digitaal per e-mail en die stuur je door naar de visumaanvrager in het buitenland, zodat hij of zij de polis kan tonen op de Nederlandse ambassade tijdens de visumaanvraag.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Schengen verzekering?

Er zijn nogal wat verschillen in voorwaarden en regels bij de aanbieders van een Schengen medische verzekering. Het is daarom goed om op een paar zaken te letten, zoals:

 • Sluit de verzekering af bij een Nederlandse reisverzekeraar. Dan ontvang je de verzekering en polisvoorwaarden in het Nederlands
 • Lees voor het afsluiten eerst aandachtig de voorwaarden.
 • Zorg dat de garantsteller ook de verzekeringsnemer is. Deze is namelijk financieel verantwoordelijk voor de buitenlandse gast.
 • Kijk of je de premie terug ontvangt als het visum wordt afgewezen.
 • Informeer hoe snel je de polis ontvangt als je hem snel nodig hebt.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Waarom  hier een Schengen visum verzekering afsluiten?

Heb je een Schengen visum verzekering nodig? Daar kunnen wij snel en voordelig voor zorgen. Lees hier onze voordelen:

 • Wij hebben de keuze uit meerdere Nederlandse verzekeraars.
 • Goede voorwaarden en gunstige premie vanaf € 2,- per dag.
 • Voor de ingansdatum: poliswijzigingen zijn gratis en bij een visumafwijzing betaal je geen premie.
 • Je ontvangt de polis zeer snel, vrijwel altijd binnen 24 uur (werkdagen).

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de polisvoorwaarden.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739