vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Visumplichtige landen voor een bezoek aan Nederland

De lijst van visumplichtige landen (nationaliteiten) dient er voor om je te informeren of er een visum moet worden aangevraagd.

Ben je van plan om een vriend, partner of familie uit het buitenland te laten overkomen? Dan moet je eerst controleren of de inwoners van het land van herkomst visumplichtig zijn.

Is dat het geval, dan moet er voor het bezoek aan Nederland een visum worden aangevraagd. In de onderstaande lijst kan je de visumplichtige nationaliteiten (verblijf maximaal 90 dagen).

Visumplichtige landen A – D

Afghanistan, Algerije, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Belarus, Belize, Benin, Bhutan, Birma (zie Myanmar), Bolivia, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Centraal Afrikaanse Republiek, China (Volksrepubliek), Colombia, Comoren, Congo (Brazzaville), Congo Democratische Republiek, Cuba, Djibouti, Dominica, Dominicaanse Republiek.

Visumplichtige landen E – K

Ecuador, Egypte, Equatoriaal Guinee, Eritrea, Ethiopië, Fiji, Filipijnen, Gabon, Gambia, Georgië, Ghana, Grenada, Guinee, Guinee-Bissau, Guyana, Haïti, India, Indonesië, Irak, Iran, Ivoorkust, Jamaica, Jemen, Jordanië, Kaapverdië, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Kiribati, Koeweit en Kosovo*.

Visumplichtige landen L – Q

Laos, Lesotho, Libanon, Liberia, Libië, Madagascar, Malawi, Malediven, Mali, Marokko, Marshall Eilanden, Mauritanië, Micronesië, Moldavië, Mongolië, Mozambique, Myanmar (voormalig Birma), Namibië, Nauru, Nepal, Niger, Nigeria, Noordelijke Marianen (Eilanden), Noord-Korea, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Oost-Timor (Timor Leste), Pakistan, Palau, Palestijnse Autoriteit*, Papoea-Nieuw-Guinea, Peru en Qatar.

Visumplichtige landen R – Z

Rusland, Rwanda, Saint Lucia, Saint-Vincent en de Grenadines, Salomons Eilanden, Samoa, São Tomé en Principe, Saoedi-Arabië, Senegal, Sierra Leone, Sudan, Somalië, Sri Lanka, Suriname, Swaziland, Syrië, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Togo, Tonga, Trinidad en Tobago, Tsjaad, Tunesië, Turkije, Turkmenistan, Tuvalu, Vanuatu, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

* Betreft territoriale entiteiten en autoriteiten die door ten minste 1 lidstaat niet als staat worden erkend.

Meer informatie: Lijst met visumplichtige nationaliteiten

Visum voor Nederland aanvragen

Komt de nationaliteit van je gast voor op de lijst, dan moet je een visum voor Nederland aanvragen. Dit visum heet VKV (Visum Kort Verblijf), maar wordt ook wel een Schengenvisum of toeristenvisum genoemd. Om een visum te kunnen aanvragen moet jouw gast aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals in het bezit zijn van geldige reisdocumenten. Daarnaast moet er een medische reisverzekering worden afgesloten.

Meer informatie over de procedure voor een visumaanvraag: www.reisverzekeringblog.nl/procedure-visumaanvraag-reisverzekering

Visum kort verblijf Nederland

Een visum kort verblijf voor Nederland moet bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat worden aangevraagd waar de visumplichtige woont. Als dat niet mogelijk is kan er een visum aangevraagd worden bij de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat. Dat moet persoonlijk. De aanvrager moet zelf naar de ambassade of het consulaat toe gaan.

Visumaanvraag en verplichte medische reisverzekering

Wij bieden je twee keuzemogelijkheden voor een medische reisverzekering die je nodig hebt voor een Schengenvisum:

Sluit hier een reisverzekering voor een visum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden kost hier slechts € 1,90 per persoon per dag.

Premies voor een medische reisverzekering voor buitenlanders

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig. Je kunt betalen met iDEAL of via een machtiging voor automatische incasso (dat hangt af van welke verzekering je kiest).

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

 OOM Schengen Visitor-verzekering

Leeftijd Premie per dag Eigen risico Maximale looptijd
0 t/m 69 jaar € 1,60 €  50,- 6 maanden
70 t/m 79 jaar € 6,00 € 100,- 6 maanden
80 jaar en ouder € 8,00 € 200,- 3 maanden
 

  • Beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie voor als je tijdelijk in Nederland verblijft (ook als je hier al bent).
  • Dekking medische kosten tot € 500.000,-.
  • Deze verzekering voldoet aan de eisen van een Schengenvisum.
  • Je kan eventueel aansprakelijkheid in Nederland meeverzekeren.
  • De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-.
  • De verzekering geldt in heel Europa (niet in het land van herkomst).
OOM-AfsluitButton
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Schengen Visitor-verzekering.

 

Travel Risk Insurance – Allianz Global Assistance

Premie voor inwoners van Europa en de landen om de Middellandse zee: € 2,- per persoon.

Premie voor niet Europese inwoners: € 3,- per persoon.

De poliskosten bedragen eenmalig € 4,50

Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-

Europadekking (inclusief Schengen) of werelddekking.

Let op: Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen tot en met 69 jaar!

Allianz-AfsluitButton
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Travel Risk Insurance

Vragen

Heb je vragen over een reisverzekering voor een visumaanvraag voor Nederland of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *